Το ουίσκι είναι θέμα υπομονής - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Το ουίσκι είναι θέμα υπομονής

H μουσική του ουίσκι καθώς ρέει μέσα στο ποτήρι φτιάχνει ένα ευχάριστο ιντερλούδιο. Ο Τζέιμς Τζόυς ήξερε πολύ καλά τι έγραφε στους «Δουβλινέζους». Όπως, το ίδιο εύστοχα, ήξερε και ο μαιτρ της αστυνομικής λογοτεχνίας, Ρέιμοντ Τσάντλερ όταν έλεγε πως «δεν υπάρχει καλό και κακό ουίσκι. Απλώς, ορισμένα είναι καλύτερα από κάποια άλλα». Το ουίσκι δεν είναι μια απλή υπόθεση εργασίας. Είναι η άφεση των αμαρτιών, είναι η βουτιά στα άδυτα των νερών της ζωής. Και μπορεί σε εμάς να έρχεται μέσω του εμπορίου μέσα σε ευφάνταστες και άκρως ελκυστικές συσκευασίες, όμως, θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως ο χρόνος που χρειάζεται για να φτιαχτεί ένα καλό και ώριμο ουίσκι είναι τελείως ξεχωριστός. Κι άλλωστε, αν κάποιο ουίσκι είναι πιο ιδιαίτερο από το άλλο δεν είναι μόνο θέμα απόσταξης, αλλά και υπομονής.
Και για αυτό τον λόγο όταν το πίνουμε πρέπει να του δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο για να γευτούμε όλα του αρώματα και τις κρυφές ιδιότητες. Χρειάζεται χρόνος για να απολαύσει κανείς κάτι τόσο ξεχωριστό. Χρειάζεται χαλαρή διάθεση και πνεύμα εγκαρτέρησης για να δεχθεί τα θερμά του κύματα.
Ουσιαστικά, σιγοπίνοντας ένα εκλεκτό ουίσκι αναστέλλουμε τις δεσμευτικές ιδιότητες του χρόνου. Αυτή ακριβώς η στιγμή μάς ανήκει με το παραπάνω. Ειναι μια αμιγως αντρική συνήθεια που δεν πρέπει και δεν γίνεται να σβηστεί από την ρουτίνα της καθημερινότητας.