Πίνε περισσότερο ουίσκι. Αξίζει - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Πίνε περισσότερο ουίσκι. Αξίζει

Όπως θα έλεγε και ο George Bernard Shaw αν το ηλιοβασίλεμα μπορούσε να χωρέσει μέσα σε ένα ποτήρι τότε θα ήταν σίγουρα ουίσκι. Και δεν έχεις κανέναν απολύτως λόγο να διαφωνείς μαζί του. Ειδικά όσο μεγαλώνεις οφείλεις να αφήσεις στην άκρη την μπύρα και τη βότκα και να επικεντρωθείς στο «βασιλιά» της πυραμίδας του ποτού.Άκου λοιπόν 5 πράγματα που έχει να σου πει ένας από τους καλύτερους bartender του πλανήτη, ο -Σκωτσέζος- Jamie MacDonald, για το ουίσκι.

Μην το φοβάσαi

Oι πιο πολλοί, ειδικά οι νέοι, έχουν στο μυαλό τους μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα για το ουίσκι. Άλλοι νιώθουν οικεία και άλλοι το φοβούνται αρκετά. Όμως η πλειοψηφία και των δύο δεν καταλαβαίνει ακριβώς τη φιλοσοφία του ποτού. Αν όμως γνώριζαν πως μόνο στη Σκωτία υπάρχουν 115 διαφορετικά αποστακτήρια θα καταλάβαιναν πιο εύκολα πως υπάρχει ένα ουίσκι σχεδόν για κάθε γούστο. Μη φοβάσαι λοιπόν να βρεις το δικό σου.

Δοκίμασέ το με όποιον τρόπο επιθυμείς

Δεν είναι καθόλου σνομπ ποτό το ουίσκι. Μη σκέφτεσαι πως επειδή ο πατέρας σου ή ο παππούς σου δεν έβαζαν ουίσκι σε αυτό πρέπει να κάνεις το ίδιο. Βγες έξω και κάνε ότι θέλεις με το ποτό. Βρες ακριβώς τη γεύση που θέλεις.

Πιες το σε cocktail

Ναι, αποτελεί μια εξαιρετική βάση για cocktail. Δοκίμασε ένα Rob Roy ή ένα Bobby Burns. Υπάρχουν δεκάδες νόστιμα cocktail που έχουν σαν βάση το Σκωτσέζικο ουίσκι και θα σε βάλουν πιο εύκολα σε μια διαδικασία τόσο να γνωρίσεις όσο και να αγαπήσεις το ποτό.

Μίλα με κάποιον που του αρέσει το ουίσκι

Ειδικά αυτοί που το προτιμούν για αρκετά χρόνια θα σου λύσουν πολλές απορίες. Και σίγουρα ξέρουν γιατί το επιλέγουν.

Κάνε ερωτήσεις σχετικά με το ουίσκι

Ειδικά στο bar. Μόνο έτσι θα αποκτήσεις μεγαλύτερη οικειότητα με αυτό.