Οδεύει προς τη Renault η Red Bull - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Οδεύει προς τη Renault η Red Bull


Παρότι η συνεργασία των δύο πλευρών έληξε επεισοδιακά μετά από δώδεκα χρόνια,  η αιφνίδα απόφαση της Χοντα να αποχωρήσει απο την Φόρμουλα στο τέλος του  του 2021, έχει φέρει την αυστριακή εταιρεία σε αδιέξοδο.
Έχοντας γυρίσει την πλάτη στους Γάλλους κι έχοντας ποντάρει στους Ιάπωνες, μπορεί να δικαιώθηκε για την επιλογή της εντός πίστας καθώς η Red Bull Racing έχει πετύχει 4 νίκες και η AlphaTauri άλλη μία, μένει όμως στα κρύα του λουτρού.
Κι αν εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και να αξιοποιήσει τεχνογνωσία της Honda και να παράγει μόνη της τις υβριδικές μηχανές, ξέρει πως αν χρειαστεί να συνεργαστεί με κατασκευαστή, αυτός αναπόφευκτα θα είναι η Renault. 

Mercedes και Ferrari δεν έχουν καμία διάθεση συνεργασίας με έναν τόσο σημαντικό αντίπαλο για τις ομάδες τους ενώ η γαλλική εταιρεία, θα υποχρεούται βάσει κανονισμών μιας και είναι αυτή με τους λιγότερους πελάτες, να προμηθεύσει τις ομάδες της Red Bull έναντι αντιτίμου της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ.
Προσπαθώντας να λειάνει το δρόμο αν χρειαστεί να τον διαβεί, ο επικεφαλής της RBR, kR;ISTIAN X;orner μίλησε θετικά για τη νέα εποχή στο στρατόπεδο της γαλλικής εταιρείας, υπό την ηγεσία του Luca de Meo.
«Από τη διακοπή της συνεργασίας μας μέχρι τώρα, η Renault έχει αλλάξει. Το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει φέρει φρέσκο αέρα και ιδέες. Κινούνται προς τα εμπρός», είπε μεταξύ άλλων ο Βρετανός.