Ένα απίστευτο ρολόι από την Seiko με έμπνευση από το… διάστημα! - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Ένα απίστευτο ρολόι από την Seiko με έμπνευση από το… διάστημα!


Η σειρά Prospex της Seiko σχεδιάστηκε για όσους αντιμετωπίζουν τη ζωή ως την απόλυτη περιπέτεια. Περιλαμβάνει ακριβή, αξιόπιστα και στιβαρά ρολόγια, τα οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση με τεχνολογική υπεροχή και στυλ. To 2019 η ιαπωνική μάρκα παρουσίασε μια νέα premium γκάμα ρολογιών Prospex, η οποία ονομαζόταν LX και περιελάμβανε αθλητικά ρολόγια που κατασκευάστηκαν με τα υψηλότερα πρότυπα και εξοπλίστηκαν με τον μηχανισμό “Spring Drive” της Seiko, ο οποίος απέδειξε την ανθεκτικότητα, τη δύναμη και τις δυνατότητές του μέσω της χρήσης του στο διάστημα το 2008.

Πρόσφατα η Seiko αποφάσισε να επεκτείνει τη συλλογή LX με μια νέα περιορισμένη έκδοση που εκφράζει την ομορφιά της ατμόσφαιρας της γης όπως φαίνεται από το διάστημα. Ο λόγος για το Seiko Prospex LX Line Limited Edition SNR049J1, ένα ιδιαίτερο μοντέλο, το οποίο διαθέτει ένα καντράν με έμπνευση από το διάστημα. Το μπλε της Γης και το βαθύ μαύρο του άπειρου ενώνονται σε ένα διαβαθμισμένο καντράν, το οποίο αλλάζει χρώμα με τον ίδιο τρόπο που το κάνει η στρατόσφαιρα. Το χρώμα αλλάζει σταδιακά από τις 6 έως τις 12 η ώρα και συνδυάζεται με ένα sunray μοτίβο. To καντράν συμπληρώνεται με ένα δίχρωμο ένθετο από ζαφείρι στην στεφάνη, το οποίο διαθέτει μαύρο και μπλε χρώμα και μια κλίμακα 24 ωρών που είναι απαραίτητη για ένα ρολόι GMT.

Ο σχεδιασμός του νέου ρολογιού βασίζεται στο ιστορικό Diver’s του 1968, το πρώτο ρολόι της Seiko που είχε αντοχή στο νερό στα 300 μέτρα και έναν high-beat μηχανισμό. Το ρολόι διαθέτει μια κάσα 44,8 mm από τιτάνιο υψηλής πυκνότητας με σκληρή επίστρωση, ένα κράμα υψηλής ποιότητας που επιτρέπει στιλβωμένες επιφάνειες που γίνονται με την τεχνική Zaratsu. Η βιδωτή κορώνα είναι τοποθετημένη στις 4 η ώρα και προσφέρει αντοχή στο νερό μέχρι τα 100 μέτρα. Το ρολόι είναι εξοπλισμένο με τον Caliber 5R66, έναν Spring Drive μηχανισμό με λειτουργία GMT, ο οποίος προσφέρει 72 ώρες απόθεμα ισχύος. Στο πίσω μέρος της κάσας του ρολογιού υπάρχει η χάραξη “LIMITED EDITION” και ένας αύξοντας αριθμός μεταξύ 001/400 και 400/400. Τέλος, το ρολόι συνοδεύεται από ένα μπρασελέ τριών συνδέσμων από ανοξείδωτο ατσάλι.

Το Seiko Prospex LX Line Limited Edition SNR049J1 θα είναι διαθέσιμο σε καταστήματα λιανικής από τον Δεκέμβριο και θα κοστίζει 5.600 ευρώ.