Στις 80.000 ευρω το ωρολόι της Blancpain αφιερωμένο στην Κινέζικη Πρωτοχρονιά - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Στις 80.000 ευρω το ωρολόι της Blancpain αφιερωμένο στην Κινέζικη Πρωτοχρονιά


Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά πέφτει για το 2021 στις 12 Φεβρουαρίου, εισάγοντας μας στο έτος του λευκού μεταλλικού Βουβαλιού, ένα έτος που θα εκπνεύσει στις 30 Ιανουαρίου 2022. Η Blancpain τιμά την περίσταση με το νέο Traditional Chinese Calendar, ένα αριστούργημα της υψηλής ωρολογοποιίας, το οποίο συνδυάζει τις ενδείξεις του Κινεζικού ημερολογίου με στοιχεία από το Γρηγοριανό ημερολόγιο.
Το ρολόι διαθέτει μια κάσα με διάμετρο 45 mm από πλατίνα ή ροζ χρυσό 18 κατατίων, και κομψό καντράν από σμάλτο Grand Feu στην απόχρωση του λευκού, το οποίο δεν απεικονίζει το ζώο που αντιπροσωπεύει την χρονιά – κάτι που συνηθίζεται από άλλους οίκους – αλλά έναν συνδυασμό από ενδείξεις αφιερωμένες στην Κινέζικη Πρωτοχρονιά.
Στο εσωτερικό της κάσας υπάρχει ο αυτόματος μηχανισμός 3638, ο οποίος προσφέρει ένα εκπληκτικό απόθεμα ισχύος 7 ημερών (168 ώρες) χάρη στη χρήση τριών βαρελιών. Ο μηχανισμός αποτελείται από 464 εξαρτήματα, χτυπα με συχνότητα 4Hz και είναι εξοπλισμένος με ελατήριο ρυθμιστή από πυρίτιο.
Η έκδοση από πλατίνα του Traditional Chinese Calendar περιορίζεται σε 50 κομμάτια, ενώ η έκδοση από ροζ χρυσό δεν είναι περιορισμένη. Η τιμή του ρολογιού δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη, αλλά αναμένεται να φτάσει τα 80.000 ευρώ.