5 συμβουλές για να κάνεις ασφαλές διαδικτυακό σεξ κατά τη διάρκεια της καραντίνας - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

5 συμβουλές για να κάνεις ασφαλές διαδικτυακό σεξ κατά τη διάρκεια της καραντίνας


Tο σεξ είναι πολύ πιο περίπλοκο από ό,τι στο παρελθόν και κάποιοι λόγοι έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη παρουσία στο διαδίκτυο. Φέτος όλο και περισσότεροι άνθρωποι στράφηκαν προς το εικονικό σεξ, πράγμα που σημαίνει ότι οι προσωπικές πληροφορίες ανταλλάσσονται και κοινοποιούνται συνεχώς μέσω του διαδικτύου – και όπως πιθανώς υποψιάζεσαι, η ασφάλεια και το απόρρητο μπορούν να κλονιστούν. Λοιπόν, τι είναι το διαδικτυακό σεξ; Βασικά, μπορεί να οριστεί ως κάθε είδος σεξουαλικής επικοινωνίας που συμβαίνει μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από sexting, σεξουαλική διέγερση μέσω Zoom αλλά και η αποστολή γυμνών φωτογραφιών. 

Προκειμένου να προσδιοριστεί ο τρόπος συμμετοχής σε ασφαλές διαδικτυακό σεξ, η Iman Hariri-Kia, sex editor στο Bustle, μίλησε με την Alison Falk, ιδρύτρια του Women of Sex Tech. Εδώ είναι μερικά από τα tips που πρέπει να λάβεις υπόψη αν πρόκειται να συμμετάσχεις σε οποιοδήποτε είδος σεξουαλικής δραστηριότητας στο διαδίκτυο.

Να είσαι ευγενικά επεξηγηματική

“Αν είναι κάποιος που μόλις γνώρισες ή κάποιος που δεν το γνωρίζεις καλά, ίσως δεν θέλεις να δείξεις το πρόσωπό σου. Ή ίσως να μην εμφανίσεις ιδιαίτερα σημεία του σώματός σου, όπως ένα τατουάζ ή μια ουλή. Είναι σημαντικό να το επισημάνεις πριν ξεκινήσεις”, λέει η Falk.

Η συγκατάθεση είναι πραγματικά σημαντική

“Ό, τι κι αν βγάλεις εκεί έξω, δεν ξέρεις πού θα καταλήξει ή τι πρόκειται να κάνουν οι άνθρωποι”, λέει η Falk. “Δεν ξέρεις ποιος θα είναι πίσω από το τηλέφωνο αυτού του ατόμου, γι’αυτό πρέπει να προσέχεις.”

Χρησιμοποιήσε τα σωστά εργαλεία

“Αναφέρομαι πάντα για το Signal”, εξηγεί η Falk. Το Signal είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και είναι δωρεάν για όλους (δεν ανήκει στο Facebook). “Το Signal έχει κρυπτογράφηση από άκρη σε άκρη και αυτό σημαίνει ότι όποια δεδομένα αποστέλλονται ή αποθηκεύονται κωδικοποιούνται. Το Signal υποστηρίζει βιντεοκλήσεις, γραπτά μηνύματα και διατηρεί την ταυτότητά σου ασφαλή διαγράφοντας τα μηνύματα της συνομιλίας μετά από λίγο.”

Συνέχισε τη συνομιλία

Μόλις στείλεις γυμνές φωτογραφίες, η συνομιλία δεν τελειώνει εκεί. Πρέπει να συνομιλήσεις με το άτομο στο οποίο έστειλες τις σέξι φωτογραφίες σου και να βεβαιωθείς ότι είστε και οι δύο ενεργοί στην ίδια σελίδα.

Θυμήσου ότι υπάρχουν πάντα κίνδυνοι

Τα πάντα είναι επικίνδυνα, οπότε αν πρόκειται να στείλεις φωτογραφίες γυμνή (ακόμα κι αν το κάνεις με ασφάλεια), πρέπει να καταλάβεις ότι υπάρχει πάντα κίνδυνος.