Η Zenith αναβίωσε τον θρυλικό χρονογράφο El Primero του 1969 - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Η Zenith αναβίωσε τον θρυλικό χρονογράφο El Primero του 1969

Το 1969 είναι πιθανώς, μαζί με το 1865 (έτος δημιουργίας της μάρκας), η πιο σημαντική χρονιά στην ιστορία της Zenith, αλλά και μια σημαντική χρονιά για τη βιομηχανία ωρολογοποιίας, καθώς εισήχθη ο El Primero, ο οποίος ήταν ο πρώτος ολοκληρωμένος αυτόματος χρονογράφος υψηλής συχνότητας στον κόσμο – λειτουργούσε σε υψηλή συχνότητα 36.000 ταλαντώσεων ανά ώρα (5Hz).
Ο περίφημος μηχανισμός έκανε το ντεμπούτο του σε τρία μοντέλα από ανοξείδωτο ατσάλι με κωδικούς A384, A385 και A386. Και ενώ έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο ανανεωμένες εκδόσεις του Α384 και Α386, οι οποίες ανήκουν στην συλλογή Revival της Zenith, έλειπε μόνο μια. Το πρόβλημα λύθηκε καθώς η Zenith μόλις κυκλοφόρησε το Zenith Chronomaster Revival A385.
Το νέο Zenith Chronomaster Revival A385, όπως και τα άλλα δύο μοντέλα στη συλλογής Revival, είναι μία εξαιρετικά πιστή αναπαραγωγή του χρονογράφου που κυκλοφόρησε πριν 50 χρόνια, και έχει λάβει μόνο μερικές μικρές αναβαθμίσεις στα υλικά και στον μηχανισμό.

Όσον αφορά το καντράν, διαθέτει το ίδιο ντεγκραντέ μοτίβο σε καφέ χρώμα, το οποίο είναι σκούρο περιμετρικά και γίνεται όλο και πιο φωτεινό στο κέντρο. Υπάρχουν τρία υποκαντράν σε ασημί-λευκό χρώμα, μια ταχυμετρική κλίμακα και το παραθυράκι της ημερομηνίας ανάμεσα στην θέση 4 και 5. Οι δείκτες και ενδείξεις είναι επιμεταλλωμένοι με ρόδιο και φέρουν μπεζ επικάλυψη Super-LumiNova, ενώ ο δείκτης των δευτερολέπτων έχει έντονο κόκκινο χρώμα.
Από το πίσω μέρος της κάσας του ρολογιού, το οποίο έχει πλέον κρύσταλλο από ζαφείρι, είναι εμφανής ο θρυλικός El Primero calibre 400, ο οποίος διατηρεί τη συχνότητά 5Hz (36.000 δονήσεις / ώρα) και προσφέρει 50 ώρες απόθεμα ισχύος. Το Zenith Chronomaster Revival A385 διατίθεται είτε με καφέ δερμάτινο λουράκι με προστατευτική επένδυση από καουτσούκ, είτε με μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι. Η τιμή της έκδοσης με δερμάτινο λουράκι ανέρχεται σε 7.800 ευρώ, ενώ η έκδοση με μπασελέ κοστίζει 8.300 ευρώ.

https://perpetual.gr/