Γιατί οι γυναίκες σήμερα προτιμούν να κάνουν σχέσεις με νεότερους άνδρες; - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Γιατί οι γυναίκες σήμερα προτιμούν να κάνουν σχέσεις με νεότερους άνδρες;

Κάποτε οι σχέσεις ήταν αυστηρά δομημένες με τους άντρες να είναι μεγαλύτεροι από τις γυναίκες αρκετά χρόνια και αυτό να είναι κοινωνικά αποδεκτό.
Προφανώς και είχε αιτία του την τεκνοποίηση, αφού παλαιότερα οι γυναίκες ήταν περισσότερο αναπαραγωγικές μηχανές και λιγότερο άνθρωποι.Με το πέρασμα των χρόνων, τα ζευγάρια, άρχισαν να μειώνουν την ψαλίδα ανάμεσα στα χρόνια που τα χώριζαν και να γίνονται κυρίως σχεδόν συνομήλικα. Για να φτάσουμε στο σημείο η γυναίκα να είναι μεγαλύτερη από τον άνδρα και αυτό να είναι μαζικά αποδεκτό από την εκάστοτε κοινωνία έχουμε ακόμη δρόμο.
Γιατί όμως μια γυναίκα να αναζητήσει έναν νεότερο άντρα;
Αρχικά γιατί από αυτόν θα πάρει ζωή. Ως πιο νέος, θα έχει περισσότερη όρεξη, θα έχει μεγαλύτερη διάθεση για σεξ και θα μπορεί να της προσφέρει ηδονή, κάτι που ένας μεγαλύτερος άντρας πιθανότατα δε θα μπορούσε. Επίσης γιατί ο νέος άντρας, είναι κι αυτός ένας καλός λόγος η ίδια να αισθάνεται νεότερη. Νέες ιδέες, φρέσκο μυαλό,αισιοδοξία, είναι μόνο μερικά από τα προσόντα που διαθέτει ο νέος άνθρωπος και τα μεταδίδει και σε εκείνη. Και σε τελευταία ανάλυση, γιατί να το αναλύσουμε τόσο; Απλά έχει δικαίωμα κάθε γυναίκα να είναι με αυτόν που θέλει, ακόμη κι αν είναι νεότερός της. Γιατί αυτό να αποτελεί προνόμιο μόνο των ανδρών;
Eπίσης τι κάνει έναν άντρα να επιθυμεί να βγαίνει με μια μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα από εκείνον;
Mια πιο ώριμη γυναίκα είναι για εκείνον μια πρόκληση, πάντα ήταν. Από τότε που ως μικρό αγόρι είχε ερωτευτεί τη δική του “Malena”, το να κατακτήσει μια όμορφη δυναμική, μεγαλύτερη γυναίκα ήταν το αγαπημένο του challenge. Μια μόνιμη φαντασίωση, ότι γίνεται αποδεκτός από ένα θηλυκό που ξέρει τι θέλει και εκείνος μπορεί να του το προσφέρει. Πλέον ο κρυφός του πόθος μπορεί να γίνει καθημερινότητα: Κάνει σχέσεις με τις γυναίκες που κάποτε μόνο ονειρεύονταν και τελικά περνούν πολύ ωραία μαζί.
Πολύς λόγος γίνεται πάντα για τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας με τη γυναίκα μεγαλύτερη από τον άντρα. Πολύ πρόσφατο παράδειγμα, το πρώτο ζεύγος της Γαλλίας, ο Εμμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν. Κανείς βέβαια κάποτε δεν είχε απορήσει με τις σχέσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ήταν δεκαετίες ολόκληρες μεγαλύτερος από τις ερωμένες του. Στον Μακρόν, όλοι έψαχναν τι παράξενο συμβαίνει μέσα του και έχει μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα. Εμείς μάλλον έχουμε καταλάβει: Ακολουθεί την καρδιά του. Κι εκείνη το ίδιο. Παράλληλα.

www.marieclaire.gr