Citroen Ë-C4 C-Cross: Η γαλλική επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Citroen Ë-C4 C-Cross: Η γαλλική επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Citroen προσφέρει ένα πλήρως ηλεκτρικό συμπαγές μοντέλο μπαταρίας στην κατηγορία C, το οποίο επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα της αυτοκίνησης: Η γαλλική κομψότητα συναντά την απόλυτη άνεση και η υψηλή τεχνολογία την πιο απολαυστική και οικονομική οδήγηση.Από το λανσάρισμά του, το νέο C4 προσφέρεται σε μια πλειάδα εκδόσεων, τόσο ως αμιγώς ηλεκτρικό μπαταρίας με την ονομασία Ë-C4 C-Cross όσο και σε εκδόσεις με τους βραβευμένους κινητήρες εσωτερικής καύσης, βενζίνης PureTech και πετρελαίου BlueHDi.

Με το νέο C4 C-Cross η Citroen επαναπροσδιορίζει τις δυνατότητες των συμπαγών Crossover και ταυτόχρονα προσφέρει την απόλυτη ελευθερία επιλογής σε κάθε οδηγό, μέσα από κάθε πιθανή μηχανολογική διαμόρφωση που ταιριάζει στις ανάγκες του.

Η haute couture της αυτοκίνησης

Το όνομα C4 έχει μια μακρά και πολύ πετυχημένη ιστορία 93 ετών στη γκάμα της Citroen, καθώς από το 1928 χαρακτηρίζει τα συμπαγή οικογενειακά μοντέλα της. Πλέον το C4 C-Cross γράφει μια νέα λαμπρή σελίδα στην τεχνολογική πρωτοπορία της μάρκας, όντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μπαταρίας ευρείας παραγωγής, με πολύ ισχυρό χαρακτήρα και μοναδικό στιλ. Το νέο Citroen Ë-C4 C-Cross, με την κορυφαία άνεση και την πρακτικότητα που εξασφαλίζει, ηγείται της νέα εποχής της ηλεκτροκίνησης στην αυτοκινητοβιομηχανία, συνδυάζοντας την προηγμένη τεχνολογία με την αισθητική ιδιοφυΐα. Σχεδιαστικά το μοντέλο ξεχωρίζει από το υπερυψωμένο και ταυτόχρονα πολύ δυναμικό αμάξωμα και συνδυάζει αριστοτεχνικά την κομψότητα με τις συμπαγείς διαστάσεις και τους μεγάλους χώρους.

Το νέο Citroen ë-C4

Με ευρύ μεταξόνιο 2.67 μέτρων, μήκος 4.36 και πλάτος 1.80, το νέο Citroen ë-C4 είναι ιδανικό για τις καθημερινές αστικές μετακινήσεις, αλλά και ικανό να προσφέρει χαρούμενες στιγμές απόδρασης με κορυφαία άνεση στους 5 επιβάτες του και όγκο χώρου αποσκευών 380 λίτρων.

Όπως ένα μαγικό χαλί

Το νέο Citroen Ë-C4 C-Cross συνεχίζει τη γαλλική παράδοση της απόλυτης άνεσης, με τις προηγμένες τεχνολογίες του Adcanced Comfort Programme, που μετατρέπουν κάθε χιλιόμετρο οδήγησης σε μια σπάνια εμπειρία απόλαυσης και ηρεμίας. Η εκτεταμένη ηχομόνωση και το στιβαρό αμάξωμα εξασφαλίζουν τη βάση, στην οποία η καινοτόμος ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions αποκλείει κάθε θόρυβο και κραδασμό από το εσωτερικό, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα εξαιρετική ακρίβεια οδήγησης και ελέγχου. Τα καθίσματα τεχνολογίας Advanced Comfort έχουν μεγάλο πλάτος και μήκος, στηρίζοντας ιδανικά το σώμα και ένα πρωτοποριακό υλικό το οποίο δεν αλλάζει σχήμα και πυκνότητα, ακόμα και μετά από πολύωρη οδήγηση ή πολυετή χρήση.

Πρακτικότητα και συνδεσιμότητα για σεμινάριο

Το εσωτερικό του νέου Citroen Ë-C4 C-Cross είναι υπόδειγμα αισθητικής αρτιότητας και εξασφαλίζει μοναδική εργονομία, πληρότητα και πρακτικότητα. Τα ψηφιακά όργανα, το προαιρετικό head up display αλλά και το προηγμένο σύστημα multimedia με την ευρεία οθόνη αφής των 10 ιντσών στο κέντρο του, προσφέρουν απόλυτη πληροφόρηση και συνδεσιμότητα, με ευκολία χρήσης. Χάρη στο Connect Play, με Android Auto και Apple CarPlay, κάθε σύγχρονο smartphone μπορεί να συνδεθεί εύκολα στο Citroen ë-C4 αλλά και να φορτιστεί επαγωγικά (ασύρματα) στην ειδική γι' αυτό θήκη. Οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν θερμαινόμενα τιμόνι και καθίσματα εμπρός και πίσω, καθώς και αυτόματο κλιματισμό δύο ζωνών με περσίδες αερισμού και για τα πίσω καθίσματα. Σε επίπεδο πρακτικότητας 16 διαφορετικοί χώροι αποθήκευσης μικρών αντικειμένων, συνολικής χωρητικότητας 39 λίτρων, είναι διαθέσιμοι στο εσωτερικό. Παγκόσμια πρώτη αποτελεί το ευφυές Smart Pad Support Citroën™, ένα σύστημα στήριξης tablet έως 10,5 ιντσών στο ταμπλό, εμπρός από την θέση του συνοδηγού.

Ασφάλεια επόμενης γενιάς

Οδηγός, επιβάτες αλλά και κάθε χρήστης του δρόμου προστατεύονται ιδανικά από το νέο Citroen Ë-C4 C-Cross, το οποίο ενσωματώνει 20 καινοτόμες τεχνολογίες ασφάλειας και υποστήριξης της οδήγησης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα Active Safety Brake, Adaptive cruise control with Stop & Go function, Κάμερα Οπισθοπορείας με δυνατότητα απεικόνισης κάτοψης 360 μοιρών του αυτοκινήτου, Park Assist και Trailer Stability Control.

Το νέο Citroen ë-C4

Ταυτόχρονα, η δομή του αμαξώματος στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Citroen εξασφαλίζει κορυφαία προστασία όλων των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος. Η τεχνολογία ηλεκτροκίνησης του νέου Citroen Ë-C4 C-Cross εξασφαλίζει μηδενική επιβάρυνση του περιβάλλοντος και ελάχιστα έξοδα χρήσης, με εξαιρετικές επιδόσεις και αποκλαυστική οδήγηση.
Ο οδηγός έχει στη διάθεση του ισχύ 136 ίππων και άμεσα διαθέσιμη ροπή 260 Nm, για ταχύτατες επιταχύνσεις (0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 9,7'') και προσπεράσεις τόσο στην πόλη, όσο και στον αυτοκινητόδρομο. Ταυτόχρονα, η μεγάλη αυτονομία κίνησης των 350 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP και η ικανότητα ταχείας φόρτισης έως το 80% της χωρητικότητας των μπαταριών σε μόλις μισή ώρα, καθιστούν το νέο Citroen ë-C4 ικανό για κάθε χρήση. Οι πολλές δυνατότητες φόρτισης διευκολύνουν την καθημερινή χρήση, καθώς το νέο Citroen Ë-C4 C-Cross μπορεί να ανακτήσει το 100% της ενέργειας των μπαταριών του εύκολα μέσω wallbox στο σπίτι σε διάστημα 7,5 ωρών, και σε ακόμα μικρότερα διαστήματα από δημόσιους φορτιστές εναλλασσόμενου ή συνεχούς ρεύματος. Ταυτόχρονα, τα τρία προγράμματα οδήγησης αλλά και η δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα ή την επιβράδυνση του νέου Citroen Ë-C4 C-Cross, δίνουν στον οδηγό την ευχέρεια να φορτίζει σε πιο αραιά διαστήματα και να εκμεταλλεύεται ιδανικά τη διαθέσιμη ενέργεια. Χάρη στην αυτόματη μετάδοση, τον σχεδόν μηδενικό θόρυβο λειτουργίας και τον ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα με τη μεγάλη και άμεσα διαθέσιμη ροπή, το νέο Citroen Ë-C4 C-Cross είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό στις δύσκολες αστικές συνθήκες οδήγησης, πολύ άνετο και αθόρυβο στις υψηλές ταχύτητες και εξαιρετικά άμεσο και διασκεδαστικό σε κάθε επαρχιακή διαδρομή.

Η επιτομή του σύγχρονου οικογενειακού αυτοκινήτου

Το νέο Citroen Ë-C4 C-Cross, διατηρώντας τις παραδοσιακές γαλλικές αξίες της αισθητικής πρωτοτυπίας και της τεχνολογικής πρωτοπορίας της μάρκας, δείχνει σήμερα το δρόμο του αύριο για το ιδανικό όχημα της σύγχρονης οικογένειας. Κομψό και δυναμικό, με πληρέστατο εξοπλισμό, μοναδική άνεση, εντυπωσιακή ευρυχωρία, απόλυτη ασφάλεια, κορυφαία οικονομία και μεγάλη αυτονομία, μπορεί να γίνει εύκολα και άμεσα δικό σας σε όλες τις εκθέσεις Citroen της χώρας μας.

www.insider.gr