Οφέλη του σeξ τα οποία δεν γνωρίζεις!! - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Οφέλη του σeξ τα οποία δεν γνωρίζεις!!


Φαίνεται ότι το σeξ εκτός από ευχάριστο είναι και πολύ καλό για την υγεία μας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Popsugar, τα οφέλη του σeξ εκτείνονται και στην σωματική μας υγεία.
Συγκεκριμένα, αυτά είναι τα έξι πράγματα που «θεραπεύει» το σeξ και μάλλον δεν το γνωρίζατε.

1. Πονοκέφαλος

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cephalalgia, πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες που έπασχαν από ημικρανίες είδαν βελτίωση μετά από το σeξ, ενώ στο 20% των συμμετεχόντων ο πονοκέφαλος έφυγε εντελώς. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό συμβαίνει χάρη στις ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σeξ.

2. Κράμπες περιόδου

Το σeξ βοηθά στους πόνους της περιόδου επειδή ο οpγασμός προκαλεί συσπάσεις στην μήτρα και απελευθερώνει χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που λειτουργούν ως αναλγητικά.


3. Κρύωμα

Το συστηματικό σeξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος.

4. Πρωινές ναυτίες

Σύμφωνα με τον Gordon Gallup, έναν ψυχολόγο από το SUNY-Albany, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις την πρωινή ναυτία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι το στοματικό σeξ. Ο Gallup υποστηρίζει ότι οι έγκυες έχουν πρωινή ναυτία επειδή το σώμα τους προσπαθεί να αποβάλλει το σπέpμα του  άνδρα, άρα κάνοντας στοματικό σeξ, «αναγκάζεις» το σώμα σου να το συνηθίζει και δεν έχει την ανάγκη να το αποβάλλει.

5. Αϋπνία

Μετά το σeξ, το σώμα απελευθερώνει την ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία προκαλεί υπνηλία.

6. Λόξυγγας

Σύμφωνα με τον Dr. Francis M. Fesmire, ο οpγασμός είναι ο τέλειος τρόπος για να χαλαρώσει ο οργανισμός και να φύγει ο λόξυγγας.

huffingtonpost.gr