Η Seiko γιορτάζει τα 140 χρόνια της με τρία νέα καταδυτικά ρολόγια - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Η Seiko γιορτάζει τα 140 χρόνια της με τρία νέα καταδυτικά ρολόγια


Φέτος συμπληρώνονται 140 χρόνια από την ίδρυση της Seiko (1881) από τον Kintaro Hattori, ο οποίος ήταν ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές ρολογιών στον κόσμο. Όπως θα περίμενε κανείς, η ιαπωνική μάρκα αποφάσισε να γιορτάσει αυτή την σημαντική επέτειο με την κυκλοφορία νέων μοντέλων ειδικής έκδοσης.
Ο λόγος για τα Prospex Diver’s SPB207, SLA047 και SSC807, τρία στιβαρά καταδυτικά ρολόγια περιορισμένης έκδοσης που ανήκουν στην συλλογή Prospex Sea και είναι εμπνευσμένα από ιαπωνικά τοπία. Και τα τρία ρολόγια είναι βασισμένα σε υπάρχοντα μοντέλα, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, αυτό ωστόσο που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι το χρώμα τους.
Σύμφωνα με την Seiko, τα νέα SPB207, SLA047 και SSC807 είναι εμπνευσμένα από το νησί Ιριομότε, στην περιοχή της Οκινάουα, ένα μέρος που είναι γνωστό ότι προσελκύει δύτες απ’ όλη την Ιαπωνία και έχει ένα πράσινο που εντυπωσιάζει. “Το νησί διαθέτει άφθονους κοραλλιογενείς ύφαλους, αλλά η ιδιαίτερη γοητεία του βρίσκεται στα αρχαία και παρθένα μαγκρόβια δάση που το περιβάλλουν”, λέει η μάρκα.