Πόσο σεξ πρέπει να κάνεις κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με την επιστήμη - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Πόσο σεξ πρέπει να κάνεις κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με την επιστήμη

T
o σεξ και η καλή υγεία είναι δυο έννοιες που συμβαδίζουν αρμονικά, κάτι που αποδεικνύουν και αρκετές μελέτες που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια. Οι έρευνες αυτές μάλιστα συνδέουν την φυσιολογική ερωτική ζωή με μπόλικα πλεονεκτήματα για τον οργανισμό όπως την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, μικρότερους δείκτες κατάθλιψης και με την ελαχιστοποίηση πιθανότητας εμφάνισης διαφόρων τύπων καρκίνου.
Πολλές φορές θα έχεις αναρωτηθεί λοιπόν πόσες θα πρέπει να είναι οι συνερεύσεις σου με το άλλο σου μισό μέσα στην εβδομάδα.
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior από Αμερικανούς ερευνητές και που διήρκησε 4 ολόκληρα χρόνια, καταλήγει στον ιδανικό αριθμό που πρέπει να «τιμάς» το σπορ μέσα στην εβδομάδα. Αν και οι περισσότεροι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο ιδανικός αριθμός είναι αυτός που σου κάνει όρεξη, οι ειδικοί έχουν μάλλον αντίθετη άποψη.
«Μία φορά σεξ την εβδομάδα είναι ένας ιδανικός αριθμός αν θέλεις να μεγιστοποιήσεις την ευτυχία σου και την τέλεια συνύπαρξη με τον/την σύντροφό σου. Οι πολλές παραπάνω φορές ωστόσο δεν είναι απαραίτητα ένα κακό πράγμα αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα σας κάνουν και περισσότερο χαρούμενους στη συνύπαρξή σας» υποστηρίζει η Amy Muise, μια από τις επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής του York University στον Καναδά.