Αν αντέχεις τα …καυτερά τότε αντέχεις πολύ περισσότερο στο σεξ! - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Αν αντέχεις τα …καυτερά τότε αντέχεις πολύ περισσότερο στο σεξ!


Όσοι αντέχουν τα καυτερά φαίνεται ότι έχουν και καλές ερωτικές επιδόσεις όπως αποκαλύπτει σχετική έρευνα. Οι κόκκινες καυτέρες πιπεριές (τσίλι), αγαπημένο συμπλήρωμα του μεξικάνικου φαγητού και όχι μόνο, φαίνεται ότι μπορεί να επηρεάζουν την λίμπιντο των ανδρών. Στο πλαίσιο έρευνας από το Πανεπιστήμιο της Grenoble οι συμμετέχοντες (114 άνδρες 18-44 ετών) κλήθηκαν να καταναλώσουν ένα πιάτο πουρέ πατάτας με ένα μπουκάλι τσίλι σάλτσα. Στην συνέχεια μετρήθηκε η ποσότητα σάλτσας που πρόσθεσαν στο φαγητό τους καθώς και τα επίπεδα της τεστοστερόνης των ανδρών.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι άνδρες που είχαν καταναλώσει την περισσότερη καυτερή σος είχαν και τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, την κυριότερης ανδρικής ορμόνης που εμπλέκεται και στην λίμπιντο.
Ωστόσο, οι ερευνητές δεν είναι απολύτως σίγουροι εάν η τεστοστερόνη οδηγεί σε κατανάλωση πικάντικης τροφής ή αντιστρόφως. «Είναι επίσης πιθανό ότι η τακτική κατανάλωση πικάντικων τροφών συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης» σύμφωνα με τους επιστήμονες αν και προσθέτουν ότι μέχρι στιγμής ένας τέτοιος συσχετισμός έχει φανεί μόνο σε έρευνες με τρωκτικά.

Πάντως οι πιπεριές τσίλι συμβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος ως εκ τούτου και στην πρόκληση αγγειοδιαστολής στο γεννητικό σύστημα. Επίσης η έξαψη και η εφίδρωση που προκαλεί η κατανάλωσή τους μοιάζει με τις σωματικές αντιδράσεις που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Πρόκειται για μερικές από τις ερμηνείες που προσπαθούν να εξηγήσουν τον αφροδισιακό τους ρόλο μια και όπως φαίνεται τα διαθέσιμα ερευνητικά στοιχεία είναι προς το παρόν φτωχά.