Με ποιο τρόπο οι ταινίες πορνό χαρίζουν καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Με ποιο τρόπο οι ταινίες πορνό χαρίζουν καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό Sexual Medicine, είναι η πρώτη που εξετάζει ει βάθος τη σχέση μεταξύ της συχνότητας του πορνό που παρακολουθεί ένας μέσος άνδρας και της ικανότητάς του να έχει ικανοποιητικές στύσεις. «Αναλύοντας τα δεδομένα από όλες τις προηγούμενες μελέτες, ανακαλύψαμε ότι οι άνδρες που είχαν παρακολουθήσει ταινίες σεξ στο σπίτι είχαν ποιοτικότερες διεγέρσεις απ’ ό,τι όταν τις έβλεπαν στο εργαστήριο», λέει η Nicole Prause, ερευνήτρια στο Τμήμα Ψυχιατρικής του UCLA (πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια). Στο νέο πείραμα συμμετείχαν εθελοντικά 280 άνδρες ηλικίας 30 έως 55 ετών, οι οποίοι είχαν πάρει μέρος και σε προηγούμενες μελέτες. Τους ζητήθηκε να καταγράψουν τις ώρες που παρακολούθησαν ερωτικές ταινίες μέσα σε μια εβδομάδα (20% ανέφερε ότι ξεπέρασε τις 25 ώρες!) όπως και την ποσότητα στύσεων που βίωσαν. Στη συνέχεια, τους έφεραν έναν-έναν στο εργαστήριο, καταγράφοντας επίσης τις σεξουαλικές διεγέρσεις τους. Εκεί, αποδείχθηκε ότι οι πιο πολλοί δεν εμφάνισαν την παραμικρή στύση.

Ωστόσο, έπειτα από λεπτομερέστερο έλεγχο των στοιχείων, φάνηκε ότι όσοι έμειναν απαθείς στο ερωτικό θέαμα δεν ήταν φανατικοί του πορνό. Αντίθετα, ακόμη και στο ψυχρό εργαστηριακό περιβάλλον, οι άνδρες που έβλεπαν συχνά πορνό στο σπίτι έδειξαν ισχυρή κινητικότητα ανάμεσα στα πόδια τους.Μάλιστα, 127 από τους θερμόαιμους εθελοντές ανέφεραν ότι έχουν τακτικές σεξουαλικές επαφές και ότι ποτέ δεν βίωσαν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας.

Αν αυτό το πόρισμα είναι ισχυρό, θα το αποδείξουν περαιτέρω μελέτες. Πάντως, σε αντίθεση με όλους τους προηγούμενους επιστημονικούς ισχυρισμούς, οι ερευνητές στο UCLA και το Κονκόρντια έχουν σοβαρούς λόγους να ισχυρίζονται ότι η τακτική παρακολούθηση πορνό ταινιών αυξάνει την απόκριση ερωτικής διέγερσης. Και όπως σημειώνει η Nicole Prause, «μια ολιγόλεπτη παρακολούθηση πορνό σε καθημερινή βάση μπορεί εν μέρει να θεωρηθεί εξάρτηση, αλλά απέχει μακράν από το να χαρακτηριστεί καθορισμένη συμπτωματική ψυχική διαταραχή».

https://gr.askmen.com/