Πώς θα επαναφέρεις το πάθος στη σχέση σου - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Πώς θα επαναφέρεις το πάθος στη σχέση σου

Αν έχεις σταματήσει εδώ και καιρό να κάνεις αυθόρμητα σεξ με τη σύντροφο σου στο μπάνιο, στην κουζίνα, πάνω στο πλυντήριο ή όπου αλλού τύχει να τη δεις να στέκεται σε μια συγκεκριμένη πόζα (ξέρεις εσύ), μην ανησυχείς. Είναι πάρα πολύ κοινό για τα ζευγάρια να «πέφτουν» σε ό,τι αφορά τη συχνότητα που κάνουν σεξ μόλις περάσει ο πρώτος καιρός. Σύμφωνα μάλιστα με όσα υποστηρίζει η ειδικός σχέσεων Dr. Pepper Schwartz, η σεξουαλική ζωή των ζευγαριών αρχίζει να «παγώνει» μετά τον ένα περίπου χρόνο συγκατοίκησης ή γάμου.

Παρόλο που κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και λειτουργεί με τα δικά του χρονικά πλαίσια, το να χάσεις το πάθος της πρώτης περιόδου είναι σχεδόν αναπόφευκτο, αφού η έντονη έλξη που αισθανόσασταν στην αρχή της σχέσης θα αρχίσει να υποχωρεί, μόλις αρχίσετε να αποκτάτε ολοένα και περισσότερη οικειότητα. Η Dr. Schwartz έχει όμως να προτείνει μια λύση στο κοινό αυτό πρόβλημα, και δεν είναι άλλο από την πρωτοπορία.
Τι σημαίνει αυτό; Αρχίστε να αλλάζετε τα στέκια σας, επιλέξτε ένα νέο, απρόβλεπτο μέρος για τις διακοπές σας και κυρίως, σταματήστε να κάνετε σεξ συνέχεια στα ίδια σημεία. Εκτός αυτού, για να τονώσεις και τη δική της αυτοπεποίθηση, εξίσου σημαντικό είναι να της λες τα πράγματα που ξέρεις ότι έχει ανάγκη να ακούσει, όπως «είσαι πανέμορφη σήμερα» ή «χαίρομαι πάρα πολύ που είσαι στη ζωή μου». Αρκεί, βέβαια, να είναι αληθινά και όχι προσποιητά.
Κάτι που πρέπει επίσης να ξέρεις είναι ότι δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός που ορίζει το πόσο συχνά πρέπει να κάνει σεξ ένα ζευγάρι για να είναι χαρούμενο. Η Dr. Schwartz επισημαίνει ότι τα νούμερα εξαρτώνται από τις καλές και τις κακές στιγμές ενός ζευγαριού και ότι το «νορμάλ» για τον καθένα είναι διαφορετικό.
Αν αυτό που σε ανησυχεί δεν είναι το να ξαναζωντανέψεις τη σχέση σου, αλλά η πτώση των σεξουαλικών σου ορμών γενικότερα, αξίζει να σημειωθεί ότι παράγοντες όπως η κακή ψυχολογία, η διατροφή, το στρες και το πόσο καλά κοιμάσαι παίζουν σημαντικό ρόλο στη λίμπιντο σου.

gr.askmen.com/