Οι 7+1 ατάκες του Πάμπλο Εσκομπάρ που έμειναν στην ιστορία - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Οι 7+1 ατάκες του Πάμπλο Εσκομπάρ που έμειναν στην ιστορία

Ο Εσκομπάρ, δεν έζησε πολύ, αλλά τα έζησε όλα. Κάποιες από τις φράσεις του, που διατυπώθηκαν μάλιστα και δημόσια, έγραψαν ιστορία. Ο γκάνγκστερ, ο βαρώνος της κοκαΐνης, ο μεγαλύτερος εγκληματίας όλων τον εποχών είναι μόνο κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που συνοδεύουν τον Πάμπλο Εσκομπάρ.

1. «Είμαι ένας αξιοπρεπής άνρθωπος που εξάγει λουλούδια» είχε δηλώσει ο «τσάρος» της  κοκαΐνης την ώρα που τα αεροσκάφη του μετέφεραν τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών στις ΗΠΑ. 

2. «Όλοι έχουν μια τιμή, το σημαντικό είναι να βρεις ποια είναι αυτή» είχε αναφέρει όταν έστηνε την κάλυψή του από της Αρχές της Κολομβία δωροδοκώντας αξιωματούχους πάσης φύσεως.

3. «Μόνο ένας βασιλιάς μπορεί να υπάρχει». Στο απόγειο της εξουσίας του, έχασε κάθε μέτρο και μάλιστα πίστευε ότι θα καταφέρει να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, να γίνει ο πρόεδρος της Κολομβίας. 

4. «Το βρώμικο χρήμα, βρίσκεται σε όλους τους οικονομικούς τομείς της χώρας» είχε δηλώσει σε δημόσια ομιλία του απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση. 

5. «Όλες οι αυτοκρατορίες, χτίζονται από φωτιά και αίμα» είχε πει στους πιστούς του συντρόφους που δολοφονούσαν αδίστακτα όποιον προσπαθούσε να μπει εμπόδιο στα σχέδια του Εσκομπάρ. 

6. «Μερικές φορές είμαι ο Θεός. Αν πω ότι κάποιος πρέπει να πεθάνει, πεθαίνει την ίδια μέρα». Ο Εσκομπάρ σκότωνε χωρίς έλεος. Ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο περίπου 4.000 ανθρώπων. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν περίπου 200 δικαστες και πάνω από 1,000 αστυνομικοί δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι της κυβέρνησης. 

7. «Μπορώ να αντικαταστήσω τα πάντα. Αλλά ποτέ δεν θα αντικαθιστούσα την γυναίκα μου και τα παιδιά μου». Όταν καταδιώκονταν ο ίδιος, έπαιρνε μαζί και την οικογένειά του. Όλοι τους, πέρασαν αρκετό καιρό απομονωμένοι, για να μην συλληφθούν. Στο διάστημα αυτό, η κόρη του αρρώστησε από πνευμονία και ο  Εσκομπάρ, για να την ζεστάνει, έκαψε περίπου δυο εκατομμύρια δολάρια. Είχε πάρα πολλές παράλληλες σχέσεις, αλλά ποτέ δεν χώρισε με την σύζυγό του. 

8. «Προτιμώ να είμαι σε έναν τάφο στην Κολομβία παρά σε μια φυλακή στις ΗΠΑ» επαναλάμβανε διαρκώς όταν πια ο κλοιός της καταδίωξης είχε στενέψε εις βάρος του. Σε μια προσπάθεια να συναινέσει με την Κολομβιανή κυβέρνηση και να αποφύγει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, δέχτηκε να φυλακιστεί αλλά με τους δικούς του όρους. Ποιοί ήταν αυτοί; Έχτισε ο ίδιος μια πολυτελή φυλακή, την “La Catedral” και έβαλε τον εαυτό του και τους συνεργάτες του μέσα.