Γιατί κάνουμε περισσότερο σεξ τον Ιούλιο; - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Γιατί κάνουμε περισσότερο σεξ τον Ιούλιο;

Μπορεί να ακούγεται περίεργο όμως υπάρχει ένας συγκεκριμένος μήνας όπου τα ζευγάρια «συγχρονίζουν» τις σεξουαλικές ζωές τους. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με μια νέα μελέτη από τη LoveHoney. Η βρετανική εταιρεία σεξουαλικών παιχνιδιών διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι τείνουν να έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική δραστηριότητα τον Ιούλιο σε σχέση με τους άλλους μήνες. Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 άτομα, ζευγάρια και ελεύθεροι, και ερωτήθηκαν σχετικά με το πόσο συχνά κάνουν σεξ κάθε μήνα του έτους αλλά και ποιον μήνα βρίσκουν πιο σέξι.

Το 22% των ζευγαριών απάντησαν ότι ο Ιούλιος είναι ο πιο σέξι μήνας και η σεξουαλική δραστηριότητά τους πιο έντονη, λόγω του ότι είναι πιο «χαλαροί» ενώ υπάρχει και η προοπτική των καλοκαιρινών διακοπών. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι τον έβδομο μήνα του έτους κάνουν σεξ τέσσερις φορές την εβδομάδα, τον Αύγουστο κατά μέσο όρο 3,7 φορές την εβδομάδα και τον Ιούνιο 3,2 φορές την εβδομάδα.

Ο Αύγουστος που έρχεται δεύτερος συνδέεται πιθανώς με το γεγονός ότι σχεδόν τα 2/3 των ζευγαριών είπαν ότι κάνουν περισσότερο σεξ όταν είναι σε διακοπές. Το 26% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ήθελαν να κάνουν σεξ περισσότερο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους επειδή έχουν περισσότερο χρόνο.

Εκπρόσωπος της Lovehoney σχολίασε την έρευνα σημειώνοντας:

«Η σεξουαλική δραστηριότητα τείνει να κορυφώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες με τον Ιούλιο να είναι ο μέγιστος μήνας. Αυτό συμβαίνει επειδή τείνουμε να αισθανόμαστε πιο ευτυχισμένοι και πιο αισιόδοξοι όταν ο καιρός είναι καλός και οι νύχτες είναι μεγάλες. Επιπλέον, οι ηλιόλουστες μέρες βοηθούν στην ενίσχυση των ορμονών μας».Όσο για τους μήνες που πέφτει η ερωτική διάθεση; Σύμφωνα με την έρευνα, ο Ιανουάριος και ο Νοέμβριος – που κάνει και κρύο- είναι οι μήνες που κάνουμε το σεξ λιγότερο. Μάλιστα, ο μέσος όρος πέφτει σε 2,3 φορές την εβδομάδα και 2,1 φορές την εβδομάδα, αντίστοιχα.