Αυτό ειναι το νέο G-Shock των 8.000 δολαρίων που παίρνει έμπνευση από πανοπλία των Σαμουράι - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Αυτό ειναι το νέο G-Shock των 8.000 δολαρίων που παίρνει έμπνευση από πανοπλία των Σαμουράι


H G-Shock αποφάσισε να γιορτάσει την 25η επέτειο της premium σειράς ρολογιών υψηλής αντοχής, MR-G, με ενα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο, το οποίο παίρνει έμπνευση από την πανοπλία που φορούσαν οι κυβερνήτες των Σαμουράι.Για την δημιουργία του MRG-B2000BS-3A, η G-Shock χρησιμοποίησε την πανοπλία Hana-Basara ως μοτίβο σχεδιασμού. Το ρολόι κατασκευάστηκε από τα δύο εξαιρετικά σκληρά κράματα COBARION® και DAT55G, τα οποία αναπτύχθηκαν στην Ιαπωνία και κόπηκαν από τον βραβευμένο τεχνίτη κοπής και γλυπτικής κοσμημάτων, Komatsu Kazuhito. Το αποτέλεσμα ήταν ένα ρολόι που αποπνέει μια ξεχωριστή αισθητική και αγκαλιάζει δύο βασικά στοιχεία της ιαπωνικής κληρονομιάς: την τεχνολογία αιχμής και την παραδοσιακή χειροτεχνία.

Το COBARION® που χρησιμοποιήθηκε στην στεφάνη είναι ένα κράμα κοβαλτίου-χρωμίου με σκληρότητα περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το καθαρό τιτάνιο, ενώ για την κάσα και το μπρασελέ χρησιμοποιήθηκε το DAT55G, ένα κράμα τιτανίου με σκληρότητα περίπου τριπλάσια από αυτή του καθαρού τιτανίου.
Ο Kazuhito χρησιμοποίησε τις παραδοσιακές τεχνικές κοπής διαμαντιών στην στεφάνη, η οποία στην συνέχεια έλαβε σκούρο πράσινο φινίρισμα DLC. Το ίδιο φινίρισμα χρησιμοποιήθηκε και στο μπρασελέ του ρολογιού, και σύμφωνα με την G-Shock η πράσινη αυτή απόχρωση ονομάζεται kurogane-iro, που κυριολεκτικά σημαίνει το “χρώμα σιδήρου”.
Στη κάσα DAT55G χρησιμοποιήθηκε καφέ AIP® (arc ion plating), και προστέθηκε μια πλάκα χαραγμένη με το “25th LIMITED” για να σηματοδοτήσει την 25η επέτειο της γραμμής MR-G. Τέλος, το καντράν διαθέτει ένα ιδιαίτερο μοτίβο που παίρνει έμπνευση από το kusari katabira – προστατευτικό jacket της στολής των σαμουράι φτιαγμένο από αλυσίδες – και πράσινες, κόκκινες, χρυσές και μαύρες πινελιές.
Παρά την τιμή των 8.000 δολαρίων, το Hana-Basara δεν είναι το πιο ακριβό G-Shock που έχει παραχθεί, δεδομένου ότι το 2019 η μάρκα κυκλοφόρησε το χρυσό μοντέλο D5000, το οποίο ήταν μια περιορισμένη έκδοση 35 τεμαχίων και κόστιζε 70.000 δολάρια. Το Hana-Basara MRG-B2000BS-3A είναι μια περιορισμένη έκδοση 400 τεμαχίων.

https://perpetual.gr/