Ο νέος ατσάλινος χρονογράφο της PANΕRAI τα σπάει - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Ο νέος ατσάλινος χρονογράφο της PANΕRAI τα σπάει

H Panerai είναι μία μάρκα στενά συνδεδεμένη με τον κόσμο των ωκεανών και τη δημιουργία «σοβαρών» εργαλείων για τον βυθό, με στιβαρές κάσες σε πολύ συγκεκριμένο σχήμα που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο παγκοσμίως. Εντούτοις, στη συλλογή της δεν θα λέγαμε ότι έχει πολλούς χρονογράφους. Οι φίλοι της εταιρείας γνωρίζουν βεβαίως τα ιστορικά μοντέλα Mare Nostrum και πιο πρόσφατα ορισμένες ειδικές εκδόσεις Submersible (όπως τα συλλεκτικά που δημιούργησε με τον πρωταθλητή της ελεύθερης κατάδυσης Guillaume Nery, δείτε το σχετικό θέμα εδώ), και τους χρονογράφους Luna Rossa που αποτελούν καρπούς της συνεργασίας της Panerai με την ιστιοπλοϊκή ομάδα της Ιταλίας. H Panerai είναι ο επίσημος χορηγός της Luna Rossa Prada Pirelli, της ομάδας που διεκδίκησε το 36ο America’s Cup από την προηγούμενη νικήτρια, την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας. Η φετινή χρονιά πάντως είναι σίγουρα διαφορετική. Κι αυτό γιατί στη διαδικτυακή έκδοση της έκθεσης Watches & Wonders 2021 η Panerai παρουσίασε τέσσερις νέους χρονογράφους, όλους ατσάλινους, εφοδιασμένους με έναν ολοκαίνουριο manufacture μηχανισμό. Οι τρεις είναι ενταγμένοι στην κανονική συλλογή της ελβετικής εταιρείας και ο τέταρτος ανήκει στη συλλογή Luna Rossa και είναι limited edition.
Και οι τέσσερις νέοι χρονογράφοι Luminor έχουν όλοι κάσα διαμέτρου 44 mm και πάχους 15,65 mm, στεγανή μέχρι 100 μέτρα βάθος. Για αισθητικούς και λειτουργικούς λόγους, οι σχεδιαστές τοποθέτησαν τα μπουτόν στην αριστερή πλευρά της κάσας αφήνοντας ελεύθερο τον χώρο δεξιά για την κορώνα και την χαρακτηριστική προστατευτική γέφυρά της.

Ο μηχανισμός

Είναι ο ολοκαίνουριος Caliber P.9200, ο οποίος δημιουργείται εξολοκλήρου in-house από την Panerai. Κουρδίζει αυτόματα και σίγουρα θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια, αφού λογικά θα εξοπλίσει και άλλους χρονογράφους της μάρκας μελλοντικά. Έχει πλάτος 13 1/4 lignes, μία μονάδα μέτρησης που μεταφράζεται σε διάμετρο 29,9 mm και πάχος 6,9 mm. Ο νέος P.9200 είναι προικισμένος με 41 λίθους, τροχό του μπαλανσιέ Glucydur, σύστημα αντικραδασμικής προστασίας Incabloc, λειτουργεί με συχνότητα 4Ηz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα) και προσφέρει ενεργειακή αυτονομία 42 ωρών. Η Panerai επέλεξε να σφραγίσει τις κάσες των νέων χρονογράφων Luminor με ατσάλινη πλάτη και έτσι δεν έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε τον νέο μηχανισμό. Στις 9.100 ευρώ η τιμή του.

https://www.kathimerini.gr/