Αν φλερτάρω μέσω μηνυμάτων θεωρείται απιστία; - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Αν φλερτάρω μέσω μηνυμάτων θεωρείται απιστία;

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας τα τελευταία χρόνια, και όσο καταπληκτική και αν είναι, υπάρχουν στιγμές που μπορεί πραγματικά να μας φέρει σε δύσκολη θέση, ειδικά αν έχουμε μια σχέση. Κι εδώ είναι που ερχόμαστε σε ένα καίριο ερώτημα που πολλοί άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους: Η ανταλλαγή μηνυμάτων θεωρείται απιστία; Και για να το διευκρινήσουμε, δεν εννοούμε απλά φιλικά μηνύματα με άτομα του αντίθετου φύλου, αλλά μηνύματα που έχουν ως στόχο το φλερτ και όχι μόνο. Σίγουρα η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνούν δύο άνθρωποι του αντίθετου φύλου, και αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που υπάρχουν τόσα dating sites και apps, ωστόσο, όταν είσαι σε μια σχέση, υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου όσον αφορά τα μηνύματα που ανταλλάσσεις με άλλες γυναίκες, και αν αυτά σε καθιστούν άπιστο. (Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες). Το μόνο που θα πρέπει να θυμάσαι, είναι ότι υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του να είσαι πιστός και άπιστος, και κάθε κατάσταση είναι διαφορετική. 

Θα έστελνες κάποιο μήνυμα αν ήταν παρών η σύντροφος σου;

Σύμφωνα με την Susan J. Elliott, η οποία είναι σύμβουλος σχέσεων και συγγραφέας του βιβλίου “Getting Back Out There”, τα πιο επιτυχημένα ζευγάρια ακολουθούν τον κανόνα, “αν δεν το κάνεις μπροστά μου, μην το κάνεις”. Έτσι, όπως καταλαβαίνεις, αν δεν θέλεις η σύντροφος σου να διαβάσει το μήνυμα που στέλνεις, τότε μην το στείλεις. “Ο κανόνας αυτός δεν αφήνει χώρο για γκρίζες ζώνες ή συζητήσεις” λέει η Elliott. “Είναι ένας απλός και δοκιμασμένος κανόνας που λειτουργεί.”

Μήπως είσαι συναισθηματικά άπιστος;

Προφανώς γνωρίζεις τι σημαίνει να έχεις απατήσει την σύντροφο σου, ωστόσο υπάρχει και η περίπτωση που είσαι συναισθηματικά άπιστος (όπως μέσω γραπτών μηνυμάτων), και εκεί είναι λίγο πιο δύσκολο να καταλάβεις αν έχεις ξεπεράσει κάποιο όριο. Αν δεις ότι διοχετεύεις περισσότερο χρόνο και ενέργεια στο να μιλάς και να μοιράζεσαι πράγματα με ένα τρίτο πρόσωπο, και παραμελείς της σύντροφο σου, τότε η σχέση σου βαίνει προς την γκρίζα ζώνη. Σύμφωνα με την Peggy Vaughan, συγγραφέα του The Monogamy Myth, θα πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου την εξής ερώτηση: “Κάνω πράγματα ή μιλάω για πράγματα με αυτό τον άνθρωπο τα οποία δεν κάνω ή δεν συζητώ με την σύντροφό μου;” Αν η απάντηση σου είναι ναι, τότε σημαίνει ότι έχεις ξεπεράσει τα όρια.

Είναι κάτι με το οποίο νιώθετε άνετα και οι δύο;

Κάθε ζευγάρι θέτει τα δικά του όρια όσον αφορά την σχέση τους, ώστε να νιώθουν άνετα και ασφαλείς. “Εάν θεωρείτε πως απιστία είναι μόνο η σεξουαλική πράξη, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα” σχολιάζει η Elliott. “Εάν ωστόσο, ακόμα και η υποψία φλερτ μέσω μηνυμάτων θεωρείται απιστία στη σχέση σας, τότε υπάρχει πρόβλημα. Σε ένα βαθμό, η απάντηση είναι προσωπική και όλα έχουν να κάνουν με τα όρια και τα περιθώρια που θέτουν δύο άνθρωποι σε μια σχέση.” Είναι πολύ σημαντικό να συζητήσετε από την αρχή με την σύντροφο σας, σχετικά με το τι είναι και δεν είναι αποδεκτό στη σχέση σας. Σύμφωνα με την Vaughan, το πρόβλημα είναι το ψέμα και η κοροϊδία που ενοχλεί μέσα στη σχέση – μερικές φορές περισσότερο και από την φυσική απιστία.