Invicta Automatic: Δεν εχει αντίπαλο σε αυτά τα λεφτά - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Invicta Automatic: Δεν εχει αντίπαλο σε αυτά τα λεφτά

Αν είχε και ζαφείρι κρύσταλλο θα μιλούσαμε για κατηγορία Tudor και πάνω! Ένα αυθεντικό diver. Δεν μοιάζει με κανένα, έχει το δικό του χαρακτήρα και δεν το λες αντίγραφο κανενός άλλου ρολογιού. Η εμφάνιση και η ποιότητα του είναι φοβερές και μιλάμε για ένα ρολόι των 100€ -200€ (εσωτερικό -εξωτερικό). Ο αυτόματος μηχανισμός του άψογος! Μετά από ένα μήνα, έχω 1 με 2 δευτερόλεπτα διαφορά μόνο! Το φοράω συνέχεια ακόμα και στον ύπνο μου. Το μέγεθός του είναι για αντρικό χέρι και το νιώθεις, αλλά και σε μικρότερο χέρι συνηθίζεται εύκολα. Όλο από Ατσάλι εξαιρετικής ποιότητας 316, ορυκτό κρύσταλλο, με μεγενθυντικό φακό στην ημερομηνία και περιστρεφόμενη στεφάνη με 120 κλικ, στιβαρή και γυρίζει όπως πρέπει. Έχει βιδωτή κορώνα με μία θέση για κούρδισμα, μία για αλλαγή ημερομηνίας και μία για αλλαγή ώρας (προσοχή να βιδώνετε παντα καλά την κορώνα, για να μην παίρνει νερό), μπρασελέ πολύ καλό και ποιοτικό από ατσάλι 316, με στιβαρό κούμπωμα και προέκταση, ματ στις άκρες και γυαλιστερά κομμάτια στη μέση και πολύ δυνατούς πύρους (νιώθεις ασφάλεια) όλα με το λογότυπο Invicta πάνω. Για το βράδυ, τα στοιχεία φωτισμού που έχει (Tritnite), είναι λαμπερά μεν και ευδιάκριτα στην αρχή για λίγες ώρες, αλλά δεν κρατάν όλη νύχτα αν δεν ξαναπάρουν φως, μετά από 4-5 ώρες, οι δείκτες ιδίως, δεν φαίνονται, αλλά μικρό το κακό. Και φυσικά έχει τον αυτόματο και εξαιρετικό μηχανισμό της SEIKO NH35A, που είναι αθόρυβος, ακριβέστατος και απροβλημάτιστος!
Είναι ακριβώς όπως πρέπει να είναι ένα αντρικό ρολόι! Στιβαρό, απλό και όμορφο και βέβαια ποιοτικό! Το φοράς όλη μέρα και σε κάθε περίσταση, στη δουλειά, στην έξοδο, στα σπορ, στη θάλασσα, στις βουτιές. Το φοράς από μαγιό μέχρι και κουστούμι! 
Τραβάει το μάτι και δίνει μία αίσθηση δυναμικής πολυτέλειας! Και όλα αυτά σε απίστευτη τιμή! Η Invicta είναι εξαιρετική εταιρεία... Έχει Ελβετικές ρίζες και έχει αγορασθεί στις αρχές της δεκαετίας του 90 από μια Αμερικάνικη εταιρεία που έχει σεβαστεί την ιστορία της. Ενώ είναι στα ίδια επίπεδα με Ελβετικούς οίκους που ζητάνε τετραψήφια και πενταψήφια ποσά για τα ρολόγια τους, καταφέρνει να κρατάει φυσιολογικές τιμές στα προϊόντα της επειδή αγοράζει μηχανισμούς από την Citizen και η συναρμολόγηση των ρολογιών της γίνεται σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη αλλά με πολύ αυστηρά κριτήρια ποιότητας. Επίσης έτσι έχει την δυνατότητα να βγάζει περισσότερα ρολόγια στην αγορά και αυτό συνεισφέρει στο να κρατάει τις τιμές της χαμηλά.
Τώρα, όσον αφορά το ρολογάκι αυτό.
Ποιότητα κατασκευής:
Το ρολόι είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικής ποιότητας ατσάλι το οποίο είναι παχύ και βαρύ και έχει μεγάλη αντοχή στις γρατσουνιές. Φοράει ορυκτό ζαφείρι που δεν σημαδεύεται.
Το κουρδιστήρι του είναι βιδωτό έτσι όπως οφείλει να είναι σε ένα καταδυτικό ρολόι. Γενικά είναι ένα ρολόι που μόλις το κρατήσεις στα χέρια σου νιώθεις ότι είναι κάτι αξιόλογο με αντοχή στον χρόνο, στιβαρό και βαρύ.
Χαρακτηριστικά:
Αδιάβροχο στα 300 μέτρα, αυτόματος μηχανισμός της Citizen με μεγάλη ακρίβεια και κρατάει το κούρδισμα του για 42 ώρες. Πολύ ωραίο κίτρινο καντράν που δε φαίνεται στις φωτογραφίες δυστυχώς.
Αξίζει και συναγωνίζεται ρολόγια πολύ ακριβότερα του.