Όλα τα tips για ασφαλές σεξ στην πανδημία - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Όλα τα tips για ασφαλές σεξ στην πανδημία

Μετά την έξαρση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, αναπόφευκτα όλοι γίναμε πιο προσεκτικοί στις καθημερινές μας επαφές και ο φόβος, ειδικά στα πρώτα στάδια της πανδημίας, είχε κυριεύσει μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων. Πλέον, υπάρχουν τα εμβόλια, τα οποία αποτελούν την πιο αποτελεσματική και ασφαλή λύση έναντι του ιού.
Παρ’ όλα αυτά, όλοι επιθυμούν να αισθάνονται ασφαλείς ειδικά όσον αφορά τη σεξουαλική τους δραστηριότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, έλαβε χώρα η μεγάλη μετα-ανάλυση του International Society of Sexual Medicine (ISSM) Sexual Health Implications of COVID-19 Pandemic, η οποία δημοσιεύτηκε στο Sexual Medicine Review τον Ιανουάριο του 2021 και αποτελεί την κωδικοποίηση των ευρημάτων των ερευνών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του ISSM σχετικά με τις ασφαλείς σεξουαλικές πρακτικές την περίοδο της COVID-19. Επίσης αποτυπώνει τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν οι παροχείς υπηρεσιών σεξουαλικής υγείας τα τελευταία δυο χρόνια και καλεί σε δράση για την αναβάθμιση των προτεραιοτήτων των κατά τόπους συστημάτων υγείας.
«Αναφορικά με τους ανθρώπους που δεν έχουν σύντροφο, ο αυνανισμός είναι ασφαλής και παρουσιάζει σημαντικά ψυχολογικά οφέλη όπως αποσυμπίεση και χαλάρωση. Το σεξ μεταξύ συντρόφων και συγκατοίκων οι οποίοι ασυμπτωματικοί, είναι ασφαλές ενώ αυτό πρέπει να αποφεύγεται με κάποιον που βρίσκεται σε καραντίνα μετά από επαφή με κάποιο ύποπτο κρούσμα. Επίσης, το σεξ με συγκάτοικο που αρχίζει να παρουσιάζει συμπτώματα είναι απαγορευτικό.
Στην περίπτωση που οι σεξουαλικές επαφές αφορούν κάποιον εκτός του νοικοκυριού, τότε αυτές πρέπει να αποφεύγονται. Υπάρχουν τρόποι για τα ζευγάρια που δεν ζουν στο ίδιο σπίτι να διατηρήσουν την ερωτική τους οικειότητα όπως ερωτικές τηλεφωνικές συνομιλίες, σεξουαλικά μηνύματα καθώς και ζωντανές βιντεοσυνομιλίες.
Επίσης, αποθαρρύνεται το σεξ με πολλούς και διαφορετικούς συντρόφους. Για όσους το προτιμούσαν πριν την COVID-19, ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις είναι τα ραντεβού μέσω βίντεο και τα διαδικτυακά δωμάτια επικοινωνίας.
Για όσους θέλουν να είναι 100% ασφαλείς, εναλλακτικές λύσεις είναι οι συνευρέσεις μέσω βίντεο, γραπτών μηνυμάτων και διαδικτυακών chat rooms.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και ιδιαίτερα την περίοδο του εγκλεισμού, το άγχος, ο φόβος και η κατάθλιψη κυρίευσαν την πλειονότητα των συνανθρώπων μας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα μεγάλη μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας των ζευγαριών.
Περισσότεροι από 200.000.000 άνδρες πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία και ο αριθμός αυτός φαίνεται πως θα αυξηθεί κατακόρυφα στο μέλλον. Είναι μια πάθηση που «ρίχνει» την ψυχολογία των ανδρών στο ναδίρ.