Ένας άντρας εξηγεί γιατί σταμάτησε να κάνει σεξ για έναν χρόνο - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Ένας άντρας εξηγεί γιατί σταμάτησε να κάνει σεξ για έναν χρόνο

Τον Μάρτιο του 2018, έκοψα σέξ. Αποφάσισα ότι δεν θα κάνω σεξ ούτε τίποτα άλλο που σχετίζεται με αυτό, για έναν χρόνο». Ο Francisco Navas γράφει στον Guardian τι τον οδήγησε να πάρει αυτή την απόφαση, αλλά και πού κατέληξε μετά. «Κατέληξα σε αυτή την απόφαση λίγο μετά την τελευταία προσπάθειά μου για σχέση, όταν η κοπέλα με την οποία έβγαινα με χώρισε μέσω μηνύματος. Το άξιζα. Ήμουν ένα διστακτικός και ντροπαλός εραστής. Η βιαιότητα αυτού του χωρισμού με απελευθέρωσε από τα συναισθηματικά μου βάρη και όρια, αλλά με έκανε να καταλάβω ότι χρειαζόμουν μια μεγάλη αλλαγή.
Ήμουν 23 ετών, ζούσα στη Νέα Υόρκη και είχα πληθώρα εφαρμογών που με διευκόλυναν να βρω σεξουαλικές παρτενέρ εύκολα. Έπειτα από μερικά χρόνια γεμάτα ηδονή, άρχισα να νιώθω χαμένος, λυπημένος και μόνος. Συνειδητοποίησα ότι χρησιμοποιούσα το σεξ σαν αντικαταθληπτικό. Μου επέτρεπε να ‘βγω’ από το σώμα μου για λίγο και με απελευθέρωνε από τα άγχη της καθημερινότητας. Στη διάρκεια αυτής της απόλαυσης το μυαλό μου έμενε κενό. Δεν υπήρχε καμία ανησυχία, καμία σκέψη. Δεν σκεφτόμουν καν εμένα.
Όταν οι θεραπευτικές ‘ιδιότητες’ μειώθηκαν, σκέφτηκα πως κάτι έπρεπε να αλλάξει. Αποχή, αυτή ήταν η μόνη λύση. Δεν είχε περάσει ποτέ πριν κάτι τέτοιο από το μυαλό μου. Η μόνη φορά που είχα ακούσει για αποχή ήταν στα μαθήματα του σχολείου, όπου μας έλεγαν ότι είναι μέσο για προφύλαξη. Με τους γονείς μου δεν μίλησα ποτέ για αυτό το θέμα. Το μόνο που έκανε ο πατέρας μου ήταν να μου δώσει ένα κουτί προφυλακτικά και να μου πει να τα φοράω. Όταν έγινα 12 είχα ήδη δει κωμωδίες με σεξουαλικές σκηνές και υπονοούμενα, όπως τα ‘American Pie’. Αυτό που καταλάβαινα; Οι αρσενικοί χαρακτήρες μπορούσαν να απολαμβάνουν ελεύθερα το σεξ όποτε ήθελαν ή μπορούσαν να τον κυνηγάνε μια ζωή. Ως έφηβος αυτό που σκέφτηκα ότι μπορώ να κάνω ήταν το πρώτο – δεν έδινα καμία ευκαιρία στο δεύτερο.

Μία δεκαετία αργότερα. Ήμουν 23, όταν το κίνημα άρχισε να εξαπλώνεται και να διαδίδεται. Με ανάγκασε να αναρωτηθώ αν πλήγωσα κάποιον, αν ήμουν εντάξει στις σχέσεις μου.
Το όλο θέμα έφερε φρέσκο αέρα στη συζήτηση και με έκανε να σκεφτώ διαφορετικά. Ως straight άντρας δεν χρειάστηκε ποτέ να εξετάσω τη σεξουαλικότητά μου. Οι απαντήσεις σε ό,τι με απασχολούσε ήταν ήδη έτοιμες. Είχα γεννηθεί για να είμαι ένας σκληρός άντρας, που δεν εκφράζει τα συναισθήματά του, έχει πολλές κατακτήσεις και κερδίζει σχεδόν σε όλα. Οι γυναίκες ήταν ένα βραβείο.
Όλα αυτά ξαφνικά γύριζαν στο κεφάλι μου. Χρειαζόμουν χρόνο για να σκεφτώ.
Όπως ακριβώς όταν κόβεις το τσιγάρο, οι δύο πρώτοι μήνες ήταν δύσκολοι. Ονειρευόμουν το σεξ, ακόμα και την ημέρα. Το σκεφτόμουν διαρκώς. Σταμάτησα να βγαίνω έξω, εξοικονόμησα μερικά χρήματα, κοιμήθηκα περισσότερες ώρες και έγινα ‘κολλητός’ με το πορνό.
Για να προλάβω τις απορίες σας, αυνανίστηκα πολύ. Τα πορνό video δεν σταματούσαν να παίζουν και μου κρατούσαν παρέα. Αν είχα εθιστεί; Μπορεί, αλλά αυτό ήταν το τελευταίο μου πρόβλημα. Είχα αντικαταστήσει τη λαχτάρα του να βγεις ραντεβού με το πορνό.
Λίγους μήνες μετά, κάτι άλλαξε μέσα μου. Είχα τη σύνεση να αναζητήσω βαθύτερα τον εαυτό μου, να καταλάβω τον πόνο μου και να ανακαλύψω τόσο ένα συναίσθημα αποσύνδεσης και λαχτάρας για συντροφιά και αγάπη. Συνειδητοποίησα ότι προσέγγιζα τις γυναίκες ως ‘οχήματα’ για περισσότερο σεξ και όχι ως ευκαιρίες να έρθω σε επαφή και να γνωρίσω μια άλλη ύπαρξη.

Στους 8 μήνες, περίπου, κατάλαβα ότι ήθελα με γνωρίσουν καλύτερα και όχι ως ένα one-night stand. Οι εφήμερες σχέσεις δεν θα με βοηθούσαν σε αυτό. Η εμπιστοσύνη θα το έκανε. Λίγο πριν το τέλος του έτους αποχής, κατάλαβα ότι θέλω να βρεθώ σε μία σχέση. Μια παλιά μου γνωριμία μου ζήτησε να πάμε μαζί σε μία συναυλία. Κοιμήθηκε στο σπίτι μου μετά και τίποτα δεν έγινε.

Το να ξεκινήσω την ερωτική μου ζωή ξανά έναν χρόνο μετά έμοιαζε τρομακτικό. Στις 30 Μαρτίου του 2019 έκανα και πάλι σεξ. Ήταν με την κοπέλα που είμα ακόμα μαζί, με την οποία και συζώ. Πρόκειται για μια βαθιά σχέση με κατανόηση, η οποία μας επιτρέπει να αγαπάμε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο.

Αυτή τη φορά, ήξερα τι έκανα».