“Νονός”: Αυτή είναι η αγαπημένη σκηνή του Φράνσις Φορντ Κόπολα - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

“Νονός”: Αυτή είναι η αγαπημένη σκηνή του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μίλησε πρόσφατα στο Hollywood Insider και αποκάλυψε την αγαπημένη του σκηνή από τον “Νονό”, την εμβληματική ταινία που φέτος κλείνει 50 χρόνια και θεωρείται μια από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) όλων των εποχών. Ενώ οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι η αγαπημένη σκηνή του Κόπολα θα είναι αυτή κατά την οποία ο Βίτο Κορλεόνε του Μάρλον Μπράντο ξεστομίζει την θρυλική ατάκα “Θα του κάνω μια προσφορά την οποία δε μπορεί να αρνηθεί” ή έστω η σκηνή με το άλογο, τελικά ο σκηνοθέτης του διέψευσε.

“Νομίζω ότι η αγαπημένου μου σκηνή είναι όταν το αγοράκι βρίσκεται με τον παππού του [ Βίτο Κορλεόνε] στην αυλή, και ο Μάρλον Μπράντο το τρομάζει βάζοντας μια φέτα πορτοκάλι στο στόμα του”, είπε ο σκηνοθέτης. Η απάντηση του Κόπολα ίσως να μην εξέπληξε τους οπαδούς της επικής τριλογίας, δεδομένου ότι η σκηνή με τον ήρεμο και ανώδυνο θάνατο του Βίτο Κορλεόνε ήταν εμβληματική, και μάλιστα ήταν κάτα κάποιο τρόπο δημιούργημα του ίδιου του Μπράντο.

Σε μια συνέντευξη στο Playboy το 2017, ο Κόπολα αποκάλυψε ότι η σκηνή με την “φλούδα πορτοκαλιού” την οποία βάζει στο στόμα ο Βίτο για να τρομάξει τον εγγονό του ήταν ιδέα του Μπράντο. Μόλις ο Κόπολα το είδε στην πράξη, ήξερε ότι έτσι ήθελε να παρουσιαστεί ο διαβόητος Δον λίγο πριν πάθει καρδιακη προσβολή.