Η Omega αποκάλυψε τον νέο βασιλιά των ωκεανών! Κατάδυση στα 10.928 μέτρα - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Η Omega αποκάλυψε τον νέο βασιλιά των ωκεανών! Κατάδυση στα 10.928 μέτρα

To καταδυτικό ρολόι που έσπασε όλα τα ρεκόρ και έγραψε ιστορία! Η Omega παρουσίασε ενα εξαιρετικό ωρολόι, που έκανε τη βαθύτερη κατάδυση στην ιστορία, στον βυθό της Τάφρου των Μαριανών κατά τη διάρκεια της αποστολής “Five Deeps Expedition” του εξερευνητή Βίκτορ Βεσκόβο.. Μιλάμε για το Omega Seamaster Planet Ocean Ultra Deep Professional, ένα ρολόι δοκιμασμένο σε 15.000 μέτρα, το οποίο έφθασε σε βάθος 10.928 μέτρων. Το ρολόι είχε προσδεθεί στο υποβρύχιο σκάφος Limiting Factor του εξερευνητή Βίκτορ Βεσκόβο, ο οποίος έφθασε στην Άβυσσο του Τσάλεντζερ, το βαθύτερο γνωστό σημείο της Γης, σπάζοντας κατά περίπου 15 μέτρα το προηγούμενο ρεκόρ κατάδυσης το 1960 (10.912 μέτρα από τον Αμερικανό ωκεανογράφο Ντον Γουόλς και τον Ελβετό συνάδελφό του Ζακ Πικάρ). Είναι η τρίτη φορά που γίνεται κατάδυση στην Άβυσσο Τσάλεντζερ. Στο ίδιο σημείο είχε κάνει κατάδυση το 2012 και ο Καναδός σκηνοθέτης Τζέημς Κάμερον (δημιουργός των ταινιών «Τιτανικός», «Άβαταρ» κ.α.), φθάνοντας σε λίγο μικρότερο βάθος 10.908 μέτρων.

Ο Βεσκόβο, ο οποίος ήδη έχει καταδυθεί στα βαθύτερα σημεία του Ατλαντικού, του Νότιου και του Ινδικού Ωκεανού, θα συνεχίσει την αποστολή του “Five Deeps Expedition”, στην Τάφρο Τόνγκα του Νοτίου Ειρηνικού Ωκεανού. Η κατασκευή ενός ρολογιού για μια αποστολή όπως αυτή δεν είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο είναι ασφαλές να πούμε ότι το Ultra Deep Professional δεν είναι όπως κανένα άλλο Seamaster που είχε κατασκευάσει πριν η Omega.
H κάσα του είναι κατασκευασμένη από το ίδιο τιτάνιο με αυτό του υποβρύχιου σκάφους Limiting Factor, το οποίο αντέχει τρομερές πιέσεις. Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο συνδέεται το κρύσταλλο με την κάσα του ρολογιού, εμπνέεται από τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάστηκαν τα παράθυρα του υποβρυχίου, για καλύτερη κατανομή της πίεσης – ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εκκρεμεί επί του παρόντος για αυτό το σχέδιο. Το ρολόι έχει πιστοποιηθεί για αντοχή σε βάθος 15.000 μέτρων, έτσι Omega ήξερε ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα στην αποστολή, και έχει πάχος 28 mm. Μπορεί να είναι ένα αρκετά ογκώδες ρολόι για καθημερινή χρήση, ωστόσο είναι αρκετά λογικό όταν πρόκειται για τέτοια ρολόγια (που προφανώς υπάρχουν πολύ λίγα). https://perpetual.gr/