Αυτοϊκανοποίηση: Μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα; - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Αυτοϊκανοποίηση: Μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα;Ο ύπνος είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο και δεν έχουν όλοι την ίδια σχέση μαζί του. Ακόμα κι εσύ που τον έχεις στο τσεπάκι σου, μπορεί να βιώνει χρονικές περιόδους κατά τις οποίες δεν κλείνεις μάτι, ενώ νιώθεις κουρασμένη. Κάπου εδώ μπαίνει μία συνήθεια που αφορά κυρίως την απόλαυση και τον οργασμό σου. Η αυτοϊκανοποίηση. Αν νομίζεις ότι έχεις δοκιμάσει τα πάντα και δεν λειτουργούν, ίσως αυτή είναι η μόνη σου λύση. Αν καταναλώνεις τροφές που σε βοηθούν να κοιμάσαι πιο εύκολα, αν ακολουθείς μία βραδινή ρουτίνα με ζεστό μπάνιο, διάβασμα και απόσταση από τις οθόνες, τότε ο χρόνος με τον εαυτό σου (κυριολεκτικά μιλώντας) ίσως είναι η λύση.

Σύμφωνα με ειδικούς και έρευνες που έχουν γίνει σε ανθρώπους που διανύουν τη δεκαετία των 20 και 30, η πλειοψηφία κοιμάται πολύ πιο εύκολα μετά από έναν οργασμό. Σύμφωνα με άλλη έρευνα, δεν είναι μόνο ότι κοιμάσαι πιο εύκολα, αλλά είναι και πιο ποιοτικός ο ύπνος κατά τη διάρκεια της νύχτας, ειδικά για τις γυναίκες.
Η απάντηση είναι απλή και βρίσκεται στους νευροδιαβιβαστές, όπως η ωκυτοκίνη και η προλακτίνη, που απελευθερώνονται μετά το σεξ. Κάνουν γενικά καλό, όπως το να μειώνουν τα επίπεδα άγχους αλλά και τον σωματικό πόνο. Και μεταξύ άλλων, σε βοηθούν να κοιμάσαι σαν πουλάκι. Αν το σεξ δεν υπάρχει στη ζωή σου, η αυτοϊκανοποίηση είναι εξίσου αποτελεσματική.