Πετάει η Lamborghini στις πωλήσεις - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Πετάει η Lamborghini στις πωλήσεις

Η Lamborghini σημείωσε εμπορικά το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της, με παραπάνω από τις μισές να αφορούν σε εκδόσεις του SUV μοντέλου της, της Urus. Η Lamborghini ανακοίνωσε ότι πούλησε 2.539 οχήματα παγκοσμίως τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, καταγράφοντας το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της. Αυτή η εμπορική επίδοση, αντιστοιχεί σε αύξηση 5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.
Αντίστοιχα, αύξηση σημειώθηκε και στα κέρδη της εταιρείας. Υπενυυμίζουμε πως οι συνολικές πωλήσεις όλου του 2021, ήταν 8.405 αυτοκίνητα– και ήταν επίδοση ρεκόρ στην ιστορία της ιταλικής μάρκας.
«Έχουμε κάνει μια σταθερή αρχή σε μια χρονιά που θα φέρει νέες προκλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο Stephan Winkelman, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini. «Κάθε μήνα οι παραγγελίες που λαμβάνουμε ξεπερνούν τη δυνατότητά μας για παραγωγή. Αυτή τη στιγμή έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να καλύψουμε άνετα περισσότερους από 12 μήνες παραγωγής». Η πλειοψηφία των πελατών επέλεξε να αγοράσει το SUV της Lamborghini και έτσι έφτασε η Urus να αποτελεί σχεδόν το 61% των πωλήσεων της μάρκας.
Συνολικά, η αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 1.547 Urus, 844 Huracan και 148 Aventador η οποία σημειώνεται πως η παραγωγή της ολοκληρώνεται. Ο ενθουσιασμός για το μέλλον της Lamborghini, προκύπτει και από το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την Aventador, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2023. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του έτους, ήταν περισσότερες από όσες σημείωσε η Countach όλα τα χρόνια (16) που είχε μείνει στην παραγωγή.