Το πνεύμα της Νέας Υόρκης σε μία συλλεκτική φιάλη Macallan - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Το πνεύμα της Νέας Υόρκης σε μία συλλεκτική φιάλη Macallan

Eνα περιορισμένης έκδοσης single malt λανσάρει η Macallan, το οποίο εμπνέεται από τη Νέα Υόρκη και "τιμά" με τον τρόπο του την ουσία της ζωής στο Μεγάλο Μήλο. Το Distil Your World New York θα κυκλοφορήσει σε μόλις 1.000 φιάλες, με την τιμή της κάθε μίας να ξεκινά από τα $4.200. 

Ένα μεγάλο ουίσκι για μία μεγάλη πόλη

"Το συγκεκριμένο project είναι ένας φόρος τιμής στους ανθρώπους της Νέας Υόρκης. Τολμηροί, δημιουργικοί και διαφορετικοί, όπως κατά καιρούς τους έχουμε συναντήσει και γνωρίσει. Το ουίσκι αυτό είναι έντονο και τολμηρό, με κάθε στοιχείο του να αντιπροσωπεύει κάτι που βρίσκει κανείς στην πόλη. Για παράδειγμα, δίνοντάς του οξύτητες εσπεριδοειδών θέλαμε να κάνουμε σύνδεση με τους ουρανοξύστες του Μανχάταν. Στο Distil Your World New York θα βρεις κανείς ακόμη λεπτές νότες μήλου και σοκολάτας, μαζί με φιστίκι" αναφέρει σχετικά η Polly Logan, Macallan Whisky Maker.
Το φημισμένο σκωτσέζικο αποστακτήριο συνεργάστηκε με τους αδερφούς Roca για το προαναφερθέν concept, ιδιοκτήτες του El Celler de Can Roca, το οποίο έχει αναδειχθεί δύο φορές κατά το παρελθόν το καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη.
Μεταξύ άλλων, ένας από τους στόχους, είναι το ουίσκι να αποδώσει φόρο τιμής τόσο στη μοναδική αρχιτεκτονική της Νέας Υόρκης όσο και στην πολυσυλλεκτική γαστρονομική σκηνή της.

Το πνεύμα της Νέας Υόρκης σε μία συλλεκτική φιάλη του Macallan
Έχοντας περάσει τόσο από ευρωπαϊκά όσο και από αμερικανικά δρύινα βαρέλια, το The Macallan Distil Your World New York βγάζει έντονες νότες σοκολάτας και καραμέλας, συνδυασμένος με ξηρούς καρπούς, συν κάποιες υπόνοιες εσπεριδοειδών. Η φιάλη στην οποία φιλοξενείται διαθέτει μπλε πινελιές -για το νερό που περικλείει την πόλη- ενώ η συσκευασία έχει χαραγμένο επάνω της και έναν χάρτη της Νέας Υόρκης.