Γιατί τα ψεύτικα Rolex είναι τόσο δύσκολο να αναγνωριστούν; - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Γιατί τα ψεύτικα Rolex είναι τόσο δύσκολο να αναγνωριστούν;

Ενώ η ζήτηση για τα κλασικά μοντέλα από ατσάλι της Rolex συνεχίζει να είναι σταθερή, το ίδιο ωστόσο ισχύει και για τα πιστά αντίγραφα τους. Αυτό ωστόσο που θα ήθελαν να μάθουν πολλοί είναι πως γίνεται να είναι τόσο ακριβή τα συγκεκριμένα ρολόγια; Σε αυτό το ερώτημα αποφάσισε να απαντήσει η Watchfinder & Co. δημιουργώντας ένα βίντεο στο οποίο εξηγεί πως η πρόοδος της τεχνολογιας είναι αυτή που έδωσε την δυνατότητα της δημιουργίας πιστών αντιγράφων (κλώνων) των ρολογιών αυτού του ιστορικού οίκου, των οποίων η τιμή δεν είναι τόσο χαμηλή όπως νομίζουν οι περισσότεροι. 
Πλέον οι κατασκευαστές μπορούν να δημιουργήσουν ρολόγια υψηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους απλώς με την χρήση ενός υπολογιστή. Επιπλέον τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ψεύτικων Rolex, είναι πλέον πιο ακριβή, γρηγορότερα και φθηνότερα, ωστόσο στερούνται της χειροποίητης ποιότητας που ο οίκος έχει επενδύσει έδω και πολλά χρόνια, η οποία δίνει φυσικά στα ρολόγια του την απαράμιλλη αξία τους.
Ένας ακόμα λόγος που δύσκολα μπορεί πλέον να αναγνωρίσει αν ένα ρολόι Rolex είναι γνήσιο ή κλώνος, είναι ότι η πελατειακή βάση που αναζητά πιστά αντίγραφα είναι αυτή που ωθεί τους κατασκευαστές για ακόμα καλύτερη ποιότητα στα προϊόντα τους. Στο βίντεο τίθεται και το ερώτημα γιατί δεν δημιουργούν μια καινούργια μάρκα ρολογιών αντί να κατασκευάζουν αντίγραφα των Rolex; Η απάντηση είναι ότι κανείς δεν θα την μάθει, καθώς η Rolex επενδύει πολλά χρήματα στο μάρκετινγκ, αλλά και για το γεγονός ότι η Rolex έγινε σταδιακά η πολυτελής μάρκα που γνωρίζουμε σήμερα, λόγω του χρόνου και της τεχνολογίας που επενδύθηκε σε κάθε ρολόι. 
Επιπλέον οι κατασκευαστές των αντιγράφων έχουν τα νώτα τους καλυμμένα, καθώς η ποιότητα των ρολογιών τους εξαρτάται από τον αγοραστή, ενώ στην Rolex δεν υπάρχει χώρος για λάθη και κάθε ρολόι πρέπει να είναι τέλειο. Βέβαια η Rolex προσπαθεί να αποτρέψει την δημιουργία αντιγράφων εστιάζοντας στις μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες πολλές φορές είναι δύσκολο να αντιγραφούν και κάποιος που γνωρίζει σίγουρα θα τις εντοπίσει.

https://perpetual.gr/