Τέσσερα από τα πέντε πιο ακριβά ρολόγια που πουλήθηκαν σε δημοπρασία ηταν Patek Philippe - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Τέσσερα από τα πέντε πιο ακριβά ρολόγια που πουλήθηκαν σε δημοπρασία ηταν Patek Philippe

Αυτά είναι τα πιο ακριβά και πολύτιμα ρολόγια όλων των εποχών. Να σημειώσουμε πως προκειται για κομμάτια που πουλήθηκαν για αστρονομικά ποσά σε δημοπρασία. Τέσσερα από τα πέντε πιο ακριβά ωρολόγια ολων των εποχών ειναι Patek Philippe

Patek Philippe Perpetual Calendar Chronograph 1948 (ref. 1518)

Ένας ιδιαίτερος χρονογράφος με αέναο ημερολόγιο και φάσεις της σελήνης από ροζ χρυσό, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1948 και αγοράστηκε από τον πρίγκιπα Tewfik Adil “T.A.” Toussoun της Αιγύπτου στις 20 Ιουλίου 1951. Πωλήθηκε από τον οίκο Sotheby’s στην τιμή των 9.570.900 δολαρίων.

Patek Philippe Stainless Steel 1943 (ref. 1518)

Ένα ακόμα Patek Philippe από ανοξείδωτο ατσάλι με milanese μπρασελέ, το οποίο αν και δεν είναι από ένα πολύτιμο μέταλλο όπως ο χρυσός, πωλήθηκε στην εκπληκτική τιμή των 11.137.000 δολαρίων μέσω του οίκου Phillips το 2016, σπάζοντας το ρεκόρ για το πιο ακριβό ρολόι χειρός που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Rolex Cosmograph Daytona ‘Paul Newman’ 1968 (ref. 6239)

Η Rolex είναι αναμφισβήτητα η πιο διάσημη και ίσως πιο πολύτιμη μάρκα ρολογιών στον κόσμο. Το συγκεκριμένο ρολόι, είναι το θρυλικό Rolex Daytona του Πολ Νιούμαν, το οποίο πωλήθηκε το 2017 στην τιμή ρεκόρ των 17.752.500 δολαρίων μέσω του οίκου Phillips στη Νέα Υόρκη.Να σημειώσουμε ότι το είχε κάνει δώρο στον Αμερικανό ηθοποιό το 1969 η σύζυγος του Τζόαν Γουντγουόρντ, την περίοδο που γύριζε την ταινία “Άσσοι της Ταχύτητας και του Ιλίγγου”, και είχε γράψει στο πίσω μέρος του ρολογιού το μήνυμα «DRIVE CAREFULLY ME» (σ.σ. να οδηγείς προσεκτικά, υπογραφή: εγώ).

Patek Philippe Henry Graves Supercomplication 1932 (piece unique)

Ένα από τα πιο περίπλοκα μηχανικά ρολόγια τσέπης που δημιουργήθηκαν ποτέ είναι το Patek Philippe Henry Graves Supercomplication, το οποίο πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό τραπεζίτη Henry Graves Jr.. Είχε πωληθεί έναντι 23.237.000 δολαρίων το 2014 από τον οίκο Sotheby’s, σπάζοντας το ρεκόρ του ακριβότερου ρολογιού.

Patek Philippe Grandmaster Chime ‘Only One’ 2019 (ref. 6300A)

Το Patek Philippe Grandmaster Chime δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη δημοπρασία Only Watch, όλα τα έσοδα της οποίας προορίζονται για την έρευνα κατά της Μυϊκής Δυστροφίας Duchenne και του σχετικού ιδρύματος που τελεί υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό. Πωλήθηκε το 2019 μέσω του οίκου Christie’s στην εξωφρενική τιμή των 31 εκατομμυρίων δολαρίων και έγινε το πιο ακριβό ρολόι όλων των εποχών.