Η TAG Heuer επανέφερε τον “Σκοτεινό Άρχοντα” - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Η TAG Heuer επανέφερε τον “Σκοτεινό Άρχοντα”

Με αφορμή το Γκραν Πρι του Μονακό, η TAG Heuer αποφάσισε να δημιουργήσει μία σύγχρονη έκδοση του ολόμαυρου μοντέλου Monaco που κυκλοφόρησε την δεκαετία του ’70, το οποίο είναι περισσότερο γνωστό και ως “Dark Lord” (Σκοτεινός Άρχοντας).
Ενώ έχουμε δει πολλές ειδικές εκδόσεις ή επανεκδόσεις του Monaco, ωστόσο, η συγκεκριμένη έκδοση έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι το πρωτότυπο “Dark Lord” ήταν ένα από τα πρώτα ρολόγια με επίστρωση PVD, παράχθηκε σε περιορισμένες ποσότητες και είναι πλέον εξαιρετικά συλλεκτικό.
Τώρα, σχεδόν 50 χρόνια αργότερα ο οίκος επανασχεδίασε με σεβασμό το cult κλασικό μοντέλο, το οποίο διαθέτει τετράγωνη κάσα 39 mm και ένα εντυπωσιακό καντράν με σατινέ φινίρισμα στον κεντρικό κύκλο και κοκκώδη φινίρισμα στην υπόλοιπη επιφάνεια. Συμπληρώνεται από δύο χρονογράφους στις θέσει 3 και 9, το παραθυράκι της ημερομηνίας στις 6 και το λογότυπο της μάρκας. Ο δείκτης των δευτερολέπτων και οι δείκτες των χρονογράφων διαθέτουνβαθύ κόκκινο χρώμα, ενώ οι δείκτες ώρας και των λεπτών έχουν ροζ χρυσό χρώμα και επικάλυψη Super-Luminova.
Η κάσα του Monaco Tribute to Dark Lord Special Edition είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο βαθμού 2 και διαθέτει επίστρωση DLC. Από το πίσω μέρος της κάσας από ζαφείρι του ρολογιού είναι ορατός Caliber Heuer 02 Automatic, ο οποίος χτυπά στα 4 Hz και προσφέρει 80 ώρες απόθεμα ισχύος.
Το νέο Monaco (Ref. CBL2180.FC6497) είναι αδιάβροχο στα 100 μέτρα, φοριέται με έναν μαύρο δερμάτινο ιμάντα και είναι διαθέσιμο στην τιμή των 7.750 ευρώ.