Το λεπτότερο ρολόι στον κόσμο ειναι Richard Mille, εχει πάχος μόλις 1,75mm και κοστιζει 1,88 εκατομμύρια δολάρια - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Το λεπτότερο ρολόι στον κόσμο ειναι Richard Mille, εχει πάχος μόλις 1,75mm και κοστιζει 1,88 εκατομμύρια δολάρια

Ο πολυτελής ελβετικός οίκος Richard Mille είναι γνωστός για πολλά πράγματα, αλλά τα εξαιρετικά λεπτά ρολόγια δεν είναι ένα από αυτά, οπότε το γεγονός δημιούργησε το λεπτότερο ρολόι στον κόσμο σίγουρα αποτελεί έκπληξη. Ο λόγος για το RM UP-01 Ferrari, το οποίο είναι το αποτέλεσμα δουλειάς πολλών ετών, πολλών πρωτοτύπων και 6.000 ωρών ανάπτυξης και εργαστηριακών δοκιμών. Mε πάχος μόλις 1,75mm, ξεπερνά  κατά 0,05mm, τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, το Bulgari Octo Finissimo Ultra. Σε αντίθεση με το Bulgari και τον προκάτοχo του, το Piaget Altiplano Ultimate Concept – το Richard Mille χρησιμοποιεί μία ξεχωριστή κίνηση αντί να ενσωματώνει τον μηχανισμό στο πίσω μέρος της κάσας. Ο μηχανισμός RMUP-01 του ρολογιού έχει πάχος μόλις 1,18 mm – κερδίζοντας επίσης τον τίτλο του πιο λεπτού μηχανισμού που έγινε ποτέ –, ζυγίζει 2,82 γραμμάρια, χτυπάει με συχνότητα 4 Hz και προσφέρει ένα εντυπωσιακό απόθεμα ισχύος 45 ωρών.

Μόνο ένα μικρό μέρος του καντράν του ρολογιού είναι στην πραγματικότητα αφιερωμένο στην ένδειξη της ώρας, μέσω ενός μικρού υποκαντράν στις 12 η ώρα. Στο υπόλοιπο καντράν υπάρχει ένας δακτύλιος στις 2 η ώρα που αποκαλύπτει το μηχανισμό, και δύο ενσωματωμένες κορώνες σε στυλ κασέτας στις 8 και 10 η ώρα, οι οποίες χρησιμεύουν για την ρύθμιση της ώρας και το κούρδισμα του μηχανισμού.

Τόσο ο μηχανισμός όσο και η κάσα του RM UP-01 Ultraflat είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο βαθμού 5, ένα υλικό που μοιάζει πολύ με το ατσάλι αλλά είναι ελαφρύτερο και χρησιμοποιείται τόσο στην αυτοκινητοβιομηχανία όσο και στη βιομηχανία ρολογιών. Τέλος, το εμβληματικό αλογάκι της Ferrari και όλες οι λεπτομέρειες που υπάρχουν στην κάσα είναι χαραγμένες με λέιζερ για εξοικονόμηση βάρους. Το RM UP-01 Ferrari είναι μία περιορισμένη έκδοση 150 τεμαχίων και θα κοστίζει 1,88 εκατομμύρια δολάρια όταν κυκλοφορήσει.