Πώς τα πορνό βίντεο «χάρισαν» $517 εκατ. στον ιδιοκτήτη του OnlyFans - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Πώς τα πορνό βίντεο «χάρισαν» $517 εκατ. στον ιδιοκτήτη του OnlyFans

Περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια σε μερίσματα έχει εισπράξει από τα τέλη του 2020 έως σήμερα ο Leonid Radvinsky, ιδιοκτήτης της συνδρομητικής υπηρεσίας social media ONLY FANSη οποία είναι γνωστή για το πορνογραφικό περιεχόμενό της.  Το 2021 η εταιρεία εμφάνισε προ-φόρων κέρδη της τάξης των 433 εκατ. δολαρίων, ένα ποσό επτά φορές μεγαλύτερο σε σχέση με το 2020. Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ο Radvinsky -ως ο μοναδικός μέτοχος- εισέπραξε 284 εκατ. σε μερίσματα, ενώ ακόμη 233 εκατ. έλαβε για το πρώτο οκτάμηνο του 2022. Σύνολο 517 εκατ. δολάρια.
Έχοντας ιδρυθεί το 2016, η λονδρέζικη εταιρεία αποτελεί μια platf;orma όπου οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν περιεχόμενο (βίντεο), για το οποίο πληρώνονται ανάλογα με την επισκεψιμότητα και τις θεάσεις.
Παρά το γεγονός ότι το περιεχόμενο ποικίλλει και διαφοροποιείται σε πολλαπλές κατηγορίες, η υπηρεσία είναι ιδιαιτέρως γνωστή για την πορνογραφία, καθώς αρκετοί χρήστες επιλέγουν αυτό του είδους τα βίντεο, προκειμένου να προσελκύσουν επισκέπτες και να βγάλουν χρήματα. Μέσα στο 2021, δηλαδή κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημικής κρίσης, το OnlyFans κατάφερε να διπλασιάσει τον αριθμό των εγγεγραμμένων χρηστών, ενώ αύξησε τον αριθμό των δημιουργών κατά τουλάχιστον 1/3.  Σήμερα, ως αποτέλεσμα, η εφαρμογή διαθέτει 2 εκατ. δημιουργούς περιεχομένου και 130 εκατ. χρήστες, ενώ μέσα στα επόμενα σχέδια του Radvinsky συμπεριλαμβάνεται το λανσάρισμα μιας νέας υπηρεσίας video streaming «OFTV».