Η Bugatti απορρίπτει την SUV προοπτική - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Η Bugatti απορρίπτει την SUV προοπτική

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bugatti, Mate Rimac, επαναβεβαιώνει την αφοσίωση της φίρμας στην κατηγορία των sportscars υψηλών αξιώσεων, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο εξέλιξης SUV.
Bentley, Aston Martin, Rolls-Royce και προσεχώς η Ferrari ενέδωσαν η μία μετά την άλλη στην SUV φρενίτίδα που σχεδόν μονοπωλεί τις πωλήσεις σε κάθε κατηγορία μεγέθους. Να σημειωθεί επίσης ότι προσφάτως και ο νέος επικεφαλής της McLaren άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, αναθεώρησης της απόφασης για την εξέλιξη ενός SUV που ο προκάτοχός του απέρριπτε για καιρό.
Αντιθέτως η Bugatti δεν δείχνει να ενδίδει στην τάση, παραμένοντας απόρθητο κάστρο στην SUV πλημμύρα καθώς όπως επεσήμανε ο CEO της αλσατικής φίρμας, Mate Rimac, σε δηλώσεις του στο γερμανικό Τύπο, το ενδεχόμενο εξέλιξης ενός SUV από την Bugatti δεν υπάρχει στα σχέδια της για τα επόμενα 10 χρόνια.
Ακόμα εντυπωσιακότερο είναι ίσως ότι ο επικεφαλής της γαλλικής φίρμας δήλωσε ότι ο ίδιος ορίζοντας δεκαετίας ισχύει και για την εξέλιξη ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου από την Bugatti καθώς όπως τόνισε ο ίδιος επικαλούμενος τον Ettore Bugatti «αν τα αυτοκίνητα της Bugatti μπορούν να συγκριθούν με κάτι άλλο, δεν είναι πλέον Bugatti».
Kάπως έτσι δεν θα πρέπει να περιμένουμε μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση από μέρους την Bugatti πριν το 2032 η οποία και πάλι δείχνει να αγνοεί τις τάσεις που επικρατούν ακόμα και στην κορυφή της πυραμίδας της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Παρ΄όλα αυτά, με δεδομένες τις αλλαγές που επίκεινται, η διάδοχος της Chiron δεν μπορεί παρά να υιοθετήσει ένα υβριδικό σύνολο όπως άλλωστε παραδέχτηκε και ο Mate Rimac. Aυτό που θα πρέπει να θεωρηθεί εξίσου δεδομένο είναι επίσης ότι από τις επιλογές των Γάλλων θα εκλείψoυν οι W12 και W16 κινητήρες που χαρακτήρισαν το παρελθόν της φίρμας.
Αντί αυτών αναμένεται ένας νέος V12 ο οποίος θα κάνει την εμφάνισή του στον αντικαταστάτη της Chiron και αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση περί το 2024. Μένει να αποδειχθεί αν θα προέρχεται από τους κόλπους του ομίλου VW ή αν θα πρόκειται για ένα σύνολο εξελιγμένο από τις Bugatti-Rimac.