Ποια είναι η άγνωστη δραστηριότητα της Lamborghini; - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Ποια είναι η άγνωστη δραστηριότητα της Lamborghini;

Ανάμεσα στους V12, τα εντυπωσιακά αμαξώματα και τις κορυφαίες επιδόσεις, η Lamborghini βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό. Η παρουσία της Lamborghini έχει συνδυαστεί με γρήγορα και εντυπωσιακά στην όψη αυτοκίνητα εδώ και δεκαετίες. Ως μεγάλη πλέον εταιρία (ας όψεται η Urus…), η Lamborghini έχει πλέον ένα πλήθος δραστηριοτήτων και πέρα από τις γραμμές παραγωγής των supercars της.
Μία από αυτές είναι και η παραγωγή… μελιού. Θέλοντας να τονίσει την έμφαση που δίνει στην βιώσιμη ανάπτυξη, η ιταλική εταιρία παρουσίασε και αυτή την πλευρά της, έχοντας περίπου 600.000 μέλισσες στην κατοχή της.
Η έναρξη αυτής της δραστηριότητας ξεκίνησε το 2016, και πλέον η εταιρία παράγει γύρω στα 430 κιλά μέλι τον χρόνο. Το οποίο όμως δεν πωλείται στην αγορά, αλλά το παρέχουν ως δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους της εταιρίας.
Πάντως η μελισσοκομία δεν είναι μία πρωτόγνωρη δραστηριότητα για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η Porsche για παράδειγμα ξεκίνησε πριν χρόνια με 1.5 εκατομμύριο μέλισσες, και πλέον τις έχει διπλασιάσει.
Η γερμανική εταιρία παράγει περίπου 1.000 κιλά μελιού τον χρόνο. Το ίδιο κάνει και η Bentley αλλά και η Rolls Royce. H τελευταία φιλοξενεί περίπου 300.000 μέλισσες στις εγκαταστάσεις της στην Βρετανία, βγάζοντας σαφώς λιγότερο μέλι από ότι οι άλλες εταιρίες.
Όταν μιλάμε για luxury και περιορισμένη παραγωγή, αν θέλεις να λέγεσαι Rolls-Royce δεν αρκεί μόνο στα αυτοκίνητα, θα πρέπει να συμβαίνει και στο μέλι!