Κτήμα Γεροβασιλείου - Ερυθρός: Σταθερή αξία απο εναν μέτρ του ειδους - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Κτήμα Γεροβασιλείου - Ερυθρός: Σταθερή αξία απο εναν μέτρ του ειδους

Σταθερή ερυθρή αξία από ένα κορυφαίο Έλληνα οινοποιό. Το Κτήμα Γεροβασιλείου Ερυθρό έχει δημιουργήσει τη δική του σχολή στα Ελληνικά ερυθρά κρασιά, η αξία της οποίας αποδεικνύεται ανελλιπώς σε κάθε εσοδεία. Ποιοτικό ερυθρό παλαίωσης από τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου, βασισμένο σε χαρμάνι ποικιλιών τις οποίες γνωρίζει όσο λίγοι. Βαθύ χρώμα, καπνιστά και πικάντικα αρώματα στη μύτη και το στόμα, σοβαρές τανίνες και σωστή οξύτητα, που καταλήγουν σε μία όμορφη και μακρά επίγευση, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του πολύ καλού αυτού Ελληνικού ερυθρού, που μπορούμε να το πιούμε ευχάριστα τώρα αλλά και να το κρατήσουμε για αρκετά χρόνια στην κάβα μας.
Παράγεται από τις ποκιλίες Syrah, Μerlot και Grenache Rouge με την κλασική ερυθρή οινοποίηση. Παλαιώνει για ένα περίπου χρόνο σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Έχει λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα και σύνθετο «μπουκέτο» μπαχαρικών και ώριμων μαύρων φρούτων (δαμάσκηνο, κεράσι).
Στο στόμα οι ευγενικές τανίνες υποστηρίζονται από άφθονο φρούτο, δημιουργώντας έτσι μια εντύπωση δύναμης και ισορροπίας. Εμφανίζει μακρά επίγευση με επανάληψη των μπαχαρικών.
Μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης (10-15 χρόνια). Σερβίρεται στους 16-18 °C.
Γευστικοί συνδυασμοί: χοιρινό, ψητά κόκκινα κρέατα, διάφορα πουλερικά στο φούρνο, κυνήγι με κόκκινες σάλτσες, ώριμα τυριά.