Γιατί οι γυναίκες λατρεύουν να φορούν ανδρικά ρολόγια; - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Γιατί οι γυναίκες λατρεύουν να φορούν ανδρικά ρολόγια;

Ανάμεσα σε ατσάλινα βραχιόλια, εντυπωσιακά καντράν και όνειρα ηρωικά – τώρα είναι μια υπέροχη στιγμή να είσαι μια γυναίκα που φοράει ένα αντρικό ρολόι. Oι άντρες φορούν ρολόγια για την συνειρμική αξία τους. Φοράς Omega Speedmaster και είσαι ο Neil Armstrong. Φοράς οποιοδήποτε ρολόι φόρεσε ο Τζέημς Μποντ, ο Γουίνστον Τσώρτσιλ, ο Στηβ Μακ Κουίν ή απλώς ο πατέρας σου.
Πιλότοι, οδηγοί αγώνων, εξερευνητές, κοσμοναύτες διαμόρφωσαν το αξεσουάρ των ηρώων που φαίνεται να έχουν βαθύτερο νόημα από το να μετράνε με ακρίβεια τον χρόνο. Φανερώνουν ποιότητες και πρότυπα, σηματοδοτούν ενάρξεις, ξεκινούν συζητήσεις, αντιπροσωπεύουν βαθιές σχέσεις. Τα ρολόγια επιτρέπουν, η ιδανική εκδοχή του εαυτού σου, να είναι εφικτή. 
Ακριβώς όπως το “boyfriend shirt” και το “boyfriend jeans”, τα ανδρικά ρολόγια είναι ακόμη ένα βασικό στοιχείο της γυναικείας γκαρνταρόμπας που επινόησαν και δανείστηκαν οι γυναίκες.
Δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι τα ανδρικά ρολόγια είναι συχνά μεγαλύτερα, λιγότερο αναμενόμενα και συνήθως διαθέτουν μια πιο περίπλοκη και ενδιαφέρουσα κίνηση και μηχανισμό. Είναι οι υψηλότεροι δείκτες ποιότητας, δεξιοτεχνίας και αντοχής, που πλέον δεν ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο φύλο, αλλά στον καρπό οποιουδήποτε μπορεί να εκτιμήσει την ιστορία τους.
Ανεξάρτητα από αυτό, ένα «ανδρικό ρολόι» σε μια γυναίκα αναδεικνύει το προσόν της στιλιστικής αντίθεσης. Είναι μια δήλωση δύναμης και μια εντελώς σαγηνευτική αντιπαράθεση μεταξύ δομών, χρωμάτων και προφανέστατα, αρρενωπότητας και θηλυκότητας. Οι γυναίκες δεν μένουν πλέον σπίτι για να διοργανώνουν κοκτέιλ πάρτι κι αυτό αντικατοπτρίζεται στην αλλαγή του στυλ των ρολογιών τους. Περισσότερες γυναίκες είναι στις αίθουσες συσκέψεων, περισσότερες γυναίκες εργάζονται, περισσότερες γυναίκες κάνουν χιλιάδες πράγματα, καθημερινά. Και χρειάζονται κι εκείνες τους ήρωες τους.