Ράλλυ Ντακάρ: Νίκη αναρρίχησης για Λεμπ στην όγδοη ειδική - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Ράλλυ Ντακάρ: Νίκη αναρρίχησης για Λεμπ στην όγδοη ειδική

Η όγδοη ειδική διαδρομή του 45ου Ράλλυ Ντακάρ περιλάμβανε άφθονες στιγμές δράσης στα αφιλόξενα εδάφη της Αραβικής Χερσονήσου, σε μία ημέρα που μπορεί να μην είχε μεγάλες ανατροπές αλλά ενίσχυσε το ενδιαφέρον σε κατηγορίες όπως αυτή των μοτοσικλετών.
Οι αγωνιζόμενοι στη μεγαλύτερη αγωνιστική δοκιμασία του πλανήτη ξεκίνησαν την περιπέτεια της ημέρας από το Αλ Νταβάντμι, κατευθύνθηκαν προς τη Ριάντ και κάλυψαν συνολικά 823 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 346 ήταν χρονομετρημένα. Ο Κάρλος Σάινθ σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας με το Audi RS Q e-tron E2, ωστόσο ποινή πέντε λεπτών τον έριξε στην τρίτη θέση της κατάταξης της ημέρας, προβιβάζοντας στην κορυφή τον Σεμπαστιέν Λεμπ. Ο Αλσατός πήρε τη δεύτερη φετινή νίκη του σε ΕΔ με το Hunter της Bahrain Raid Xtreme, η οποία είχε και τα τρία αυτοκίνητά της στη δεκάδα. Μάλιστα, με τη σημερινή επίδοση κέρδισε άλλη μία θέση στη γενική κατάταξη και είναι πλέον τέταρτος, παρότι στο ξεκίνημα του ράλλυ είχε πέσει στην 54η θέση! Ο Νάσερ Αλ-Ατίγια σημείωσε το δεύτερο καλύτερο χρόνο με το Toyota Hilux της Gazoo Racing και είναι πλέον 63 λεπτά μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο. Αυτός είναι ο teammate του και τέταρτος στην ΕΔ8, Χανκ Λάτεγκαν. Το Top-3 της γενικής το συμπληρώνει ένα ακόμα Hilux T1+, με τον Βραζιλιάνο Λούκας Μοράες που είναι περίπου μισή ώρα μπροστά από τον Λεμπ.
Στην κατηγορία βαρέων-βαρών, ο Τσέχος Μάρτιν Μάτσικ της MM Technology ήταν για τέταρτη φορά ταχύτερος (πέντε να συνυπολογίσουμε και τον Πρόλογο).
Η επομενη ημέρα του Ντακάρ, εχει επιτέλους ανασυγκρότηση για τα πληρώματα που από το ξεκίνημα της χρονιάς οργώνουν την έρημο της Σαουδικής Αραβίας αφού η άφιξη στη Ριάντ φέρνει και… ρεπό. Την ημέρα ανάπαυσης, κατά την οποία οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν μπαταρίες ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Βέβαια για τους αναβάτες είναι μία έξτρα ημέρα, αφού λόγω των καιρικών συνθηκών, σε μοτοσικλέτες και quad δεν έγινε η έβδομη ειδική διαδρομή.