Με ποιο αυτοκίνητο περνούσε απαρατήρητος ο αρχηγός της "Kοζα Νόστρα" - mensbook

mensbook

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας


Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Με ποιο αυτοκίνητο περνούσε απαρατήρητος ο αρχηγός της "Kοζα Νόστρα"

Παρά το πάθος του για τα πολυτελή αυτοκίνητα, ο αρχηγός της Κόζα Νόστρα κυκλοφορούσε με ένα αυτοκίνητο που τον έκανε «αόρατο». Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ο «νονός των νονών», ο αρχήγος της μαφίας, της Κόζα Νόστρα, Matteo Messina Denaro. Ο Diabolik, όπως ήταν το παρατσούκλι του αρχιμαφιόζου, ο οποίος καταζητείτο από το 1994 συνελήφθη στο Παλέρμο της Ιταλίας. Όταν έπεσε στην «τσιμπίδα» των ιταλικών αρχών, βρισκόταν μέσα σε ένα Fiat Bravo που άνηκε στον επιστήθιο φίλο και οδηγό του Giovanni Luppino, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.
Ο Diabolik είχε πάθος για τα πολυτελή αυτοκίνητα, το οποιο ωστόσο κατάφερνε να το τιθασεύει, κυκλοφορώντας με «καθημερινά» οχήματα που δεν θα μπορούσαν να κινήσουν τις υποψίες.
Στο πλαίσιο αυτό, επέλεγε πολύ συχνά για τις μετακινήσεις του μία μαύρη Alfa Romeo Giulietta του 2020, η οποία βρέθηκε στο τρίτο καταφύγιο του Matteo Messina Denaro στο χωριό Καμπομπέλο της Σικελίας. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, το μικρομεσαίο hatchback είχε αγοραστεί από τον ίδιο τον Denaro και ήταν στο όνομα Giuseppa Cicio, δηλαδή της μητέρας του πραγματικού Andrea Bonafede. Την ημέρα της σύλληψής του, ο Diabolik έφερε στο πορτοφόλι του τα κλειδιά της Alfa Romeo Giulieta, τα οποία μπήκαν στο μικροσκόπιο της αστυνομίας. Πολύτιμο σύμμαχο των ανδρών της αστυνομίας αποτέλεσε ένα προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη του αυτοκινήτου, και επομένως το τρίτο κρησφύγετο του αρχιμαφιόζου.